Hummus cu nucă bio și salsa verde cu semințe de dovleac

Hummus-ul își are orginea în Orientul Mijlociu. De-a lungul timpului această rețetă a fost reinterpretată în mii de feluri și am zis să nu ratăm această ocazie, așa că vă arătăm și varianta noastră: hummus cu miez de nucă și salsa verde cu semințe de dovleac și telemea.

Plin de nutrienți și vitamine, acest hummus este bogat în proteine, carbohidrați și grăsimi sănătoase din nucă, semințele de dovleac și telemea. Un preparat complex în toți cei trei macronutrienți benefici organismului.

Poate fi un aperitiv la orice ocazie (mese festive, sărbători, zi de naștere), o gustare sau chiar o masă principală, pentru că este extrem de sățios. Acest hummus poate fi savurat alături de niște felii de pâine proaspătă sau crackers, peste care să adaugați o salsa verde fresh, ca cea făcută de noi. De asemenea poate fi pus într-o caserolă mică și luat la pachet oriunde mergeți.

Ingrediente

250 gr. năut Orlando’s
50 gr. miez de nucă Orlando’s BIO
2 linguri semințe de dovleac decojite Orlando’s
1 castravete mic
1 pumn frunze de pătrunjel proaspăt
30 gr. telemea
zeama de la ¼ lămâie
1 cățel de usturoi
După gust: sare, piper, chimen măcinat

Preparare

Sperăm să vă placă și vouă rețeta la fel de mult ca și nouă și să o pregătiți cât de curând!

Pune 50 gr. miez de nucă într-un bol mic cu apă călduță și lasă la hidratat cel puțin 2 ore. Miezul de nucă va deveni mai moale și va fi mai ușor de mixat în robotul de bucătărie.

Stoarce năutul din conservă, dar păstrează un pic din lichidul din conservă într-un pahar mic.

Adaugă într-un robot de bucătărie năutul stors, miezul de nucă hidratat, cățelul de usturoi, zeama de la lămâie, condimentele după gust și 3-4 linguri din lichidul în care a stat năutul. Blendează-le până rezultă o pastă fină. La nevoie mai adaugă un pic din lichidul păstrat, pentru a ajunge la cremozitatea dorită.

Pregătește salsa verde.
Pune într-un bol pătrunjelul tocat, castravetele spălat, curățat de miezul din interior și tăiat în cubulețe, semințele de dovleac, telemeaua tăiată în cubulețe, sare și piper după gust. Amestecă-le cu o lingură. Opțional poți să adaugi și o lingură de ulei de măsline.

Adaugă hummus-ul într-un bol, iar peste el pune 1-2 linguri din salsa verde proaspăt făcută. Servește hummus-ul cu felii de pâine, crackers sau pe lipii. Poftă mare!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!