Platou cu brânzeturi, caise deshidratate și migdale BIO

Ce poate fi mai plăcut ochiului la masa festivă, decât un platou plin cu brânzeturi? Vă asigurăm că veți cuceri orice invitat, de la cel mic, până la cel mare.

Platoul cu brânzeturi nu are o regulă scrisă. Trebuie doar să alegi 4-5 tipuri de brânză, cu textură tare și moale, câteva mezeluri, ceva dulce (ex: dulceață, fructe uscate, fructe proaspete), ceva crocant (crackers, grisine), nuci și fructe uscate.

Pentru acest platou am ales să folosim caise deshidratate din gama Dessert, care s-au potrivit cu brânzeturile mai astringente și tot pentru partea crocantă, de care vă spuneam mai sus, am ales migdale crude din gama BIO.

Acest gen de platou cu brânzeturi poate fi începutul unei seri reușite, iar ca să fie seara și mai plăcută, vă dăm un pont: vinul alb merge cel mai bine cu brânzeturile. Îi vei uimi pe cei invitați cu priceperea ta și în alegerea vinului.

În lista de ingrediente de mai jos noi am pus câteva tipuri de brânzeturi, însă se pot schimba în funcție de preferințe, iar gramajele pot fi mai mari sau mai mici, în funcție de câți invitați ai la masă. Așa cum menționam, nu are o regulă scrisă, totul ține de gusturi.

Ingrediente

1 pumn caise uscate Orlando’s Dessert
50 gr. migdale crude Orlando’s BIO
100 gr. brânză cheddar, tăiată cubulețe
3 bucăți mini-brie
100 gr. parmezan cu ardei iute (tăiat în felii mai groase)
150 gr. mini-mozzarella (biluțe)
100 gr. mini-brânzeturi de capră cu diverse ierburi aromatice
50 gr. prosciutto crudo
30 gr. salam crud uscat
40 gr. crackers
4-5 grisine
3 linguri dulceață de smochine
20 gr. măsline verzi
1 ciorchine de struguri roșii

Preparare

Primul pas constă în așezarea tuturor brânzeturilor, în diferite colțuri ale platoului.

Mai departe așezăm crackersii, grisinele înfășurate cu prosciutto crudo și feliile de salam crud-uscat. La fel, avem grijă să le punem în colțuri diferite ale platoului.

Completăm platoul cu ciorchinele de strugure, bolurile cu dulceață de smochine și măslinele verzi.

La final așezăm caisele uscate și migdalele crude în locurile rămase goale pe platou. La nevoie umplem golurile cu extra migdale.

Platoul cu brânzeturi se păstrează la rece până în momentul servirii.

Sperăm să vă inspire ideea noastră de platou cu brânzeturi, care poate înlocui clasicele aperitive care se pun deobicei la mesele festive.

Să aveți poftă!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!