Sărățele cu fistic decojit mărunțit și busuioc

Sărățelele sunt ideale pentru acele momente când vrei să ronțăi ceva sau când ai musafiri la masă și dorești să îi servești cu ceva gustări.

Trebuie să recunoaștem că le avem pe masă aproape cu orice ocazie. Ne plac atât de mult încât ne-am hotărât să ne facem propria rețetă și am avut și ingredientul perfect pentru asta. Am folosit fisticul mărunțit din noua gamă de produse Orlando’s Maestro.

Fisticul mărunțit a făcut echipă bună împreună cu busuiocul tocat și uleiul de măsline. Cu aceste ingrediente am realizat un amestec parfumat și crocant pe care l-am întins pe foietaj. Am tăiat foietajul în fâșii și am făcut mici spirale din fiecare fâșie, pe care le-am băgat la cuptor. Au crescut și s-au rumenit frumos deasupra și au rezultat niște sătățele crocante și delicioase.

Ingrediente

5 linguri fistic decojit mărunțit Orlando’s Maestro
5 linguri ulei de măsline
o mână de busuioc proaspăt
800 gr. aluat de foietaj (2 blaturi a câte 400 gr. fiecare)
1 ou
½ linguriță de sare

Preparare

Ne-au ieșit peste 20 de sărățele și le-am împărțit și cu cei dragi. S-au terminat rapid, iar noi ne bucurăm pentru că asta înseamnă că i-am cucerit cu această rețetă, ca de altfel cu toate pe care le-am pregătit până acum folosind produse din gama Orlando’s.

Noi am găsit rețeta perfectă pentru cele mai delicioase sărățele, așa că vrem să o împărtășim și cu voi.

Iată cum se face!

Am folosit aluat congelat, așa că primul pas a fost să-l lăsăm să se dezghețe pentru a putea lucra cu el. În acest timp am adăugat într-un bol mic uleiul de măsline, busuiocul proaspăt tocat mărunt, 3 linguri de fistic mărunțit Orlando’s Maestro, ½ linguriță de sare, apoi am amestecat bine-bine.

După ce s-a dezghețat aluatul de foietaj, am luat un blat dintre cele două și l-am pus pe masa de lucru. Am adăugat pe suprafața blatului amestecul de ulei de măsline, busuioc și fistic. Peste acesta am pus cu grijă și al doilea blat și l-am aplatizat ușor cu mâna, lipind marginile acestora

Următorul pas a fost să tăiam pe lungime fâșii a câte aproximativ 1 – 1,5 cm, apoi fiecare fâșie în jumătate. Fiecare fâșie a fost învârtită ca într-o spirală (am învârtit de 3 ori), apoi pusă pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Am bătut un ou, apoi am uns spiralele cu oul bătut cu ajutorul unei pensule. La final am adăugat deasupra extra fistic mărunțit.

Am băgat tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20 minute, până când am văzut că se rumenesc frumos deasupra sărățelele. Lăsați să se răcească complet, apoi serviți-le cu plăcere.

Înscrie rețeta ta Orlando’s Maestro

Îți plac reţetele delicioase, pline de savoare, cu chef de mişcare şi un stil de viaţă sănătos? Orlando’s te provoacă să îți înscrii rețeta ta Maestro și să devii inspirație la rândul tău în bucătăriile românilor:

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!