Paste cu pesto cu seminte de dovleac2018-10-05T12:45:52+00:00

Project Description

Orlando’s premiază fidelitatea ta! Înscrie bonul fiscal şi câştigă!

Hai în concurs

Paste cu pesto cu seminţe de dovleac

Ne plac pastele atât de mult, încât ne-am decis să vă arătăm și vouă ultima rețetă încercată de noi. Este vorba de o rețetă de paste tip farfalle, la care am făcut cel mai bun sos pesto cu semințe de dovleac.

Toată lumea știe că sosul pesto tradițional are la bază busuiocul proaspăt, parmezanul, usturoiul, uleiul de măsline și semințele de pin. Noi ne-am „aventurat” puțin și am ales să înlocuim semințele de pin, cu semințe de dovleac Orlando’s.

Din punct de vedere nutrițional, beneficiile semințelor de dovleac sunt numeroase: sunt bogate în vitamine și minerale (magneziu, fosfor, zinc, fier), reprezintă o sursă bogată de grăsimi sănătoase Omega 3, consumate cu regularitate semințele de dovleac ajută la scăderea tensiunii arteriale, duc la creșterea colesterolului bun, ajută la funcționarea ficatului, dar și a întregului sistem osos. De asemenea, semințele de dovleac reprezintă și o sursă excelentă de fibre și proteine vegetale. Sunt destul de bogate în calorii (100 gr. semințe=580 kcal), deci trebuie consumate cu restricție. O porție de 30 gr. (174 kcal) este porția recomandată a fi consumată.

Semințele de dovleac pot fi mâncate ca atare, pot fi folosite în diferite rețete de salate, checuri aperitive, se pot face creme tartinabile (pateuri), se pot pune în iaurturi, în budinci, se pot servi în supe creme sau se poate face cel mai bun sos pesto, la fel cum am făcut și noi.

Ingrediente

1 cutie (2 pumni) de busuioc proaspăt
60 gr. seminte de dovleac crud Orlando’s
60 gr. parmezan ras*
2 căței de usturoi
5-6 linguri ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie
puțină sare și piper (după gust)
150 gr. farfalle integrale (sau pastele tale preferate: penne, spaghette, fusili, tagliatele)
*Dacă ești vegan sau ții post, poți să omiți parmezanul sau să-l înlocuiești cu fulgi de drojdie inactivă. Fulgii de drojdie inactivă au gustul asemănător celui de brânză, deci vor face o treabă excelentă.

Preparare

Acest sos pesto cu semințe de dovleac are un miros, un gust și o textură foarte plăcută, iar de culoare nici nu vă mai spunem nimic: un verde perfect. Puteți să folosiți sosul pesto cu semințe de dovleac nu doar într-o rețetă de paste, dar și ca un dressing pentru salate, peste o bucată de carne gătită la grătar sau cuptor, în diferite sandwich-uri sau wrap-uri din lipie, cărora vă asigurăm că le va da un plus de savoare.

De data aceasta noi am ales să folosim sosul pesto cu semințe de dovleac la o rețetă de paste integrale (farfalle), iar rezultatul a fost absolut delicios.

Trebuie să încercați și voi acest sos pesto, vă promitem că nu o să-l mai achiziționați pe cel din supermarket!

Pentru început pune pastele tale preferate la fiert în apă cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pune cele 60 gr. semințele de dovleac într-o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 7-10 minute, cât să se rumenească un pic. Nu uita să le amesteci din 2 în 2 minute pentru a nu se arde și pentru a se rumeni pe ambele părți. Poți să folosești și semințele crude, însă dacă le rumenești un pic la cuptor, vor da un gust deosebit sosului pesto.

Cât timp pastele se fierb și semințele sunt la cuptor, prepară sosul pesto. Într-un robot de bucătărie pune pe rând: busuiocul, cei 2 căței de usturoi, parmezanul ras, puțină sare și piper, uleiul de măsline și zeama de la jumătate de lămâie.

După ce seminețele s-au rumenit și s-au răcit un pic, adaugă-le și pe ele în robot, pulsează de câteva ori până totul se transformă într-un sos cremos. Completează cu ulei de măsline sau cu apă în funcție de cât de cremos vrei să fie sosul pesto. Noi am adăugat puțină apă. În caz că nu vrei să folosești sosul pesto pe loc, pune-l într-un borcan ermetic și păstrează-l la frigider.

Pastele tale preferate trebuie să fie fierte deja, așa că strecoară-le, pune-le din nou în oală, apoi adaugă câteva linguri din sosul pesto proaspăt făcut și amestecă.

SUGESTIE DE SERVIRE
Pune pastele cu sos pesto cu semințe de dovleac în farfurii sau boluri adânci, deasupra pune câteva bucăți de roșii uscate și presară niște semințe de dovleac peste paste.

Poftă bună!

Retete Orlando’s