Clătite cu piure de curmale

Când eram mici o rugam pe mama să ne facă clătite în fiecare săptămână. Pentru că ni s-a făcut dor de copilărie, ne-am adunat toți și ne-am pus de acord să pregătim niște clătite cu piure de curmale Orlando’s și mere.

Știm, știm, nu sunt clătitele clasice din copilărie, dar noi am vrut să facem varianta americanilor, adică niște pancakes pufoase și moi. Nici nu vă vine să credeți cât de gustoase sunt împreună cu piureul acesta de curmale, care la consistență seamănă mai degrabă cu un gem. Curmalele Orlando’s sunt ca și caramelele, dulci și nu te-ai mai opri din a le mânca. Pentru că știm cât sunt de dulci, nu am mai adăugat zahăr în compoziția clătitelor, tocmai pentru a balansa puțin gustul final.

Un astfel de piure poate fi folosit ca îndulcitor pentru orice alt desert vă vine în minte: griș cu lapte, orez cu lapte, poate fi pus în compoziția diferitelor prăjituri, torturi, brioșe, checuri sau chiar mâncat pe o felie de pâine.

Se face foarte simplu și rapid, practic ai nevoie doar de un blender bun, în care să pui niște curmale fără sâmburi și apă cât să ajungi la consistența unui piure. Dacă te-am convins, uite cum poți să faci și tu rețeta aceasta pentru a-i cuceri pe cei dragi!

Ingrediente

Pentru piureul de curmale:
250 gr. curmale Premium Natural Uscate fără sâmburi Orlando’s
~ 350 ml. apă
2 mere

Pentru clătite:
250 gr. făină integrală
350 ml. lapte
2 ouă
30 gr. unt 80%
1 lingură esență de vanilie Orlando’s
1 pliculeț praf de copt
1/2 linguriță scorțișoară Orlando’s
1 vârf de praf de sare

Preparare

Cum facem clătitele?
Pune într-un bol ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara, praful de sare și amestecă.
Într-un alt bol pune ingredientele umede: ouăle, esența de vanilie, untul topit și jumătate din cantitatea de lapte.
Bate bine cu o furculiță aceste ingrediente, adaugă-le peste ingredientele uscate, apoi amestecă compoziția cu un tel.
În timp ce amesteci, adaugă și restul cantității de lapte până rezultă o compoziție omogenă.

De știut:

  1. Compoziția pentru clătitele americane trebuie să fie mai groasă decât cea a clătitelor clasice, dar totuși să fie ușor lichidă.
  2. După cum ai observat, în lista de ingrediente nu este trecut zahăr, asta pentru că ne bazăm pe piureul de curmale, care este foarte dulce, asftel nu mai trebuie să adăugăm alți îndulcitori. Dacă ești genul de persoană care prefer deserturile mai dulci, poți să adaugi puțin zahăr în compoziție.

Ia din compoziția de clătite jumătate de polonic mare sau un polonic mic și adaugă-l într-o tigaie unsă cu puțin ulei.

Prăjește la foc mic clătitele pe o parte până vezi că apar mici bule la suprafața acesteia, apoi poți să le întorci pe cealaltă parte și să le prăjești încă aproximativ 1 minut.

Cum facem piureul de curmale?
Cât timp pregătești clătitele, pune curmalele fără sâmburi într-un bol, acoperă-le cu apă călduță și lasă-le la hidratat.
După aproximativ 20-30 minute, pune curmalele într-un blender și adaugă treptat cei 300-350 ml. apă, până ajungi la consistența dorită a piureului: mai lichid sau mai solid.

Dupa ce ai facut piureul de curmale, taie 2 mere în cubulețe, pune-le într-o tigaie împreună cu piureul de curmale și lasă la foc mic aproximativ 3-5 minute, până când cubulețele de mere s-au înmuiat un pic. Amestecă din când în când.

Cum servim clătitele?
Pune câteva clătite pe o farfurie, apoi adaugă peste ele niște piure de curmale cu mere.
Servește cu plăcere! Să aveți poftă!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!