Chec aperitiv cu semințe de dovleac

Ne-am întors în bucătărie, iar de data aceasta am pregătit un chec aperitiv cu semințe de dovleac. O rețetă rapidă, simplă și ușoară, cu ingrediente la îndemâna oricui, pentru orice buzunar.

Majoritatea dintre noi facem chec-uri dulci, însă ne-am hotărât să vă arătăm cum puteți să faceți și un chec sărat, dar foarte gustos, care poate fi servit în diferite moduri și în diferite momente: la oricare masă a zilei (mic dejun, prânz sau cină, alături de câteva legume), poate fi servit la ocazii speciale, tăiat în felii și așezate pe platoul cu diverse aperitive, feliile pot fi pus în caserole și luate la pachet în drumeții scurte cu mașina sau în pachețelul cu mâncare pentru job, facultate sau școală. Oricare ar fi ocazia, un chec aperitiv este o alegere ideală.

Rețeta unui chec aperitiv este foarte versatilă pentru că poți să adaugi legumele și/sau brânzeturile tale preferate. Noi am optat pentru câteva legume de diverite culori, astfel încât să se vadă bine la tăierea feliilor: porumb, ceapă verde, ardei kapia, ciuperci. Pentru că suntem fani brânzeturi, am folosit o telemea light, însă dacă nu vă place telemeaua, puteți să adaugați la alegere: feta, cașcaval, urdă. Pe lângă acestea, fiind început de toamnă, am luat de pe raft și niște semințe de dovleac Orlando’s, pe care le-am adaugat atât în compoziția chec-ului, cât și deasupra acestuia. Asta ca să fim în ton cu noul anotimp, pe care l-am așteptat cu mare drag.

Toate ingredientele folosite s-au potrivit de minune, iar rețeta noastră a ieșit exact cum ne-am așteptat: delicioasă.

Vă invităm și pe voi să urmăriți rețeta, iar dacă vă place, abia așteptăm să ne spuneți cum vi s-a părut!

Ingrediente

40 gr. semințe de dovleac Orlando’s
200 gr. faină integrală
5 ouă
100 gr. temelea light
100 gr. porumb fiert
150 gr. ciuperci (gata fierte și tăiate de la conservă)
1 ardei kapia
3 fire de ceapă verde
200 ml. kefir (poate fi înlocuit cu sana sau iaurt)
30 ml. ulei de măsline
10 gr. praf de copt
puțină sare și piper după gust

Preparare

Într-un bol încăpător adaugă cele 5 ouă, 200 ml. kefir și 30 ml. ulei de măsline. Bate bine cu un tel aceste ingrediente. În același bol, adaugă praful de copt, puțină sare, piper, pe rând făina integrală și amestecă cu un tel, până când se omogenizează toată compoziția.

Adaugă în bol restul ingredientelor: porumbul, ciupercile, telemeaua tăiată în bucăți mai mici, ardeiul kapia și ceapa verde spălate, curățate și tăiate în cubulețe mai mici, plus 40 gr. semințe de dovleac Orlando’s.

Amestecă totul bine-bine cu o lingură de lemn, apoi toarnă compoziția într-o tavă de chec acoperită cu o foaie de copt și unsă cu puțin ulei. Presară pe toată suprafața chec-ului încă 2-3 linguri semințe de dovleac, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180*C, pentru 40 minute. După 40 de minute bagă o scobitoare în mijlocul chec-ului, iar dacă scobitoarea iese curată, fără aluat pe ea, chec-ul este copt. În caz contrar, mai lasă la copt încă 5 minute.

După ce s-a copt chec-ul, lasă-l să se răcească complet, apoi taie-l în felii potrivite și servește-l cu poftă.

Chec-ul aperitiv cu semințe de dovleac poate fi păstrat la frigider într-o caserolă timp de 3-5 zile.

Să vă fie de bine!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!