Project Description

Răsfățuri savuroase cu PREMII BĂNOASE!

Hai în concurs

Budincă de chia cu rodie și piure de caise

Budinca de chia cu rodie și piure de caise este desertul ideal pentru zilele caniculare de vară. Este o rețetă delicioasă, de care vă veți îndrăgosti de la prima linguriță.

De ce ne place așa de mult această budincă? Modalitatea de preparare este extrem de simplă, se face rapid și nu necesită coacere, este un desert sănătos și sățios datorită semințelor de chia care conțin multe fibre și sunt bogate în grăsimi sănătoase și cel mai important, am reușit să facem un piure foarte gustos din caise uscate Orlando’s, care a mers de minune împreună cu budinca și boabele de rodie.

Aceasta budincă este acel gen de desert care poate fi mâncat fie la micul dejun, fie ca o gustare sau ca un desert nevinovat. De asemenea poate fi luată și la pachet la locul de muncă sau la un picnic dacă o puneți într-un borcan sau într-o caserolă mică.

Din gramajul de caise folosite de noi a ieșit o cantitate destul de mare de piure, însă acesta poate fi folosit și la alte deserturi. O porție mare de clătite este următoarea rețetă pe lista noastră unde vrem să folosim acest piure din caise uscate, însă până atunci vă arătăm cum să pregătiți această budincă.

Ingrediente

250 gr. caise deshidratate Orlando’s
100 gr. semințe de chia
300 ml. lapte (poate de vacă sau vegan: migdale, cocos)
boabele de la 1 rodie
1 lingură miere de albine

Preparare

Pune caisele uscate într-un bol și adaugă apă călduță peste ele cât să le acopere. Lasă-le la hidratat pentru cel puțin 30 minute. De ce este nevoie de acest pas? Vom face un piure din caise, iar prin hidratare acestea vor fi mult mai ușor de blendat.

După ce s-au hidratat caisele, strecoară-le de apa în care au stat, însă nu arunca apa pentru că vei avea nevoie de ea pentru a face piureul.

Mixează caisele cu un blender vertical (de mână) sau cu un robot de bucătărie, adaugând puțin câte puțin din apă, până rezultă un piure cremos.

Cum facem budinca de chia?
Într-un bol încăpător pune semințele de chia și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecă cu o lingură bine-bine timp de 2-3 minute până observi că semințele încep să se umfle.

Adaugă și restul cantității de lapte, plus 1 lingură de miere de albine sau după gust, poți să adaugi extra miere. Amestecă din nou timp de 2-3 minute, apoi pune bolul la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Acum este timpul să montezi budinca într-un pahar mare sau într-un bol. La baza paharului adaugă 3 linguri din budinca de chia, peste acestea pune 2 linguri din boabele de rodie, din nou 2 linguri din budinca de chia, iar deasupra 2-3 linguri piure din caise uscate.

Restul cantității de piure de caise care a rămas, pune-l într-un borcan sau într-un recipient și păstrează-l la frigider. Poți să-l folosești pentru diferite toast-uri, ca gem pentru clatite, poți să-l pui în compoziția unui blat de tort, prăjitură sau de ce nu, să-l mănânci direct din borcan, cu lingurița. Este delicios!

Decorează budinca de chia cu rodie și mentă proaspătă. Pune budinca la frigider, la rece, până când te decizi să o mânânci. Servește cu plăcere!

Rețete Orlando’s