Project Description

Brownie cu alune de pădure

Am tot poftit la un desert, așa că astăzi ne-am pus serios pe treabă și am făcut cel mai delicios brownie cu alune de pădure Orlando’s și ciocolată neagră.

Acest brownie este foarte rapid și simplu de făcut, iar ingredientele necesare acestui desert cel mai probabil toată lumea le are deja în casă. Suntem convinși că dacă vă uitați prin cămară, aveți la dispoziție toate ingredientele. Noi am decis să adăugăm în compoziția brownie-ului și alune de pădure Orlando’s pentru că ne plac tare mult. Acestea sunt partea crocantă, care ne place să o găsim în majoritatea deserturilor preferate. Tot în compoziție am pus și bucăți de ciocolată neagră pentru că ce ar fi un brownie fără extra ciocolată în interior, nu-i așa?

Poate fi făcut oricând simți nevoia de ceva dulce, când se anunță invitați surpriză la masă și trebuie să faci un desert rapid, la orice ocazie specială sau sărbătoare din an. Suntem siguri că vei cuceri pe oricine și cu siguranță îți vor cere și ei rețeta.

Ingrediente

50 gr. alune de pădure Orlando’s
50 gr. ciocolată neagră
200 gr. făină integrală
50 gr. cacao
100 gr. eritritol (sau orice alte îndulcitor: zahăr, stevie)
10 gr. praf de copt
1 vârf de sare
3 ouă
100 ml. ulei
200 ml. iaurt natural
1 lingură esență de rom

Preparare

O mână sus cine dorește să guste din acest brownie cu alune de pădure și ciocolată neagră?
Iată cum se face:
Într-un bol încăpător pune primele ingredientele uscate: făina integrală, cacao, eritritolul, praful de copt și un vârf de sare. Amestecă-le bine cu un tel.

Într-un alt bol pune ingredientele umede: ouăle, uleiul, iaurtul, esența de rom. Bate-le bine cu o furculiță, apoi adaugă-le peste ingredientele uscate și amestecă bine-bine cu un tel până se omogenizează compoziția.

Peste această compoziție adaugă 50 gr. alune de pădure Orlando’s tocate mărunt și 50 gr. ciocolată neagră mărunțită. Amestecă din nou cu o spatulă, apoi toarnă compoziția pentru brownie într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Dimensiunea tăvii noastre este de 25×20 cm.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 25 minute. După 25 minute fă testul scobitorii: pune o scobitioare în mijlocul prăjiturii, iar dacă aceasta iese curată, înseamnă că prăjitura este coaptă. În caz contrar, mai lasă 2-3 minute la cuptor.

După ce s-a copt brownie, lasă să se răcească complet, apoi taie în bucăți potrivite și servește acest brownie cu plăcere.
Opțional poți să faci și o glazură sau ganache și să-l pui deasupra.

Să vă fie de folos și spor la prăjiturit!

Rețete Orlando’s