Biscuiți cu ciocolată și fistic

Suntem pofticioși din fire și mereu căutăm ceva care să ne satisfacă nevoia de dulce, însă de data aceasta am hotărât să ne pregătim noi niște biscuiți cu ciocolată și fistic.

Sunt fragezi, sunt delicioși, ușor și rapid de făcut și dacă nu ești atent, imediat nu-i mai ai în farfurie. Atât de gustoși sunt! Ciocolata și fisticul de deasupra biscuiților sunt ca cireașa de pe tort. Este o combinație inedită și având în vedere că fisticul este sărat, iar biscuiții dulci, dar nu foarte dulci, creează un balans de gusturi extraordinar de gustos.

Aceasta este o rețetă simplă, de bază, pe care voi o puteți adapta conform preferințelor voastre. Biscuiții se pot păstra într-un borcan sau într-o cutie cu închidere ermetică și rezistă cam o săptămână. Bine, asta dacă rezistați tentației atât timp. Se pot mânca dimineața la cafea sau ceai, împreună cu un iaurt simplu, puteți să-i luați la pachet ca gustare sau să-i mâncați oricând simțiți nevoia de ceva dulce. Ba chiar puteți să-i pregătiți pentru cineva drag, să-i împachetați într-o cutiuță și să-i faceți cadou. Suntem siguri că acea persoană va fi impresionată.

Ingrediente

1 pumn de fistic Orlando’s
250 gr. făină integrală
100 gr. ulei de cocos în stare solidă (la temperatura camerei)
100 ml. lapte
2 linguri miere
30 gr. zahăr brut
10 gr. praf de copt
1 lingură esență de vanilie Orlando’s
100 gr. ciocolată neagră fără zahăr
(pentru 18 biscuiți)

Preparare

Sunteți curioși cum se pregătesc acești biscuiți cu ciocolată și fistic Orlando’s?

Adaugă într-un bol încăpător uleiul de cocos în stare solidă ( la temperatura camerei), cele două linguri de miere, zahărul brut și esența de vanilie. Cu ajutorul unei furculițe amestecă ingredientele până rezultă o pastă cremoasă. Adaugă apoi laptele și continuă să amesteci cu furculița câteva secunde.

În același bol adaugă praful de copt și jumătate din cantitatea de făină. Amestecă la început cu o furculiță, apoi când vezi că aluatul pentru biscuiți devine mai solid, adaugă și restul cantității de făină și amestecă ușor cu mâna, până rezultă un aluat omogen.

Pune bolul în frigider pentru cel puțin 10-15 minute, pentru a se întări puțin aluatul, ca să poți să formezi mai ușor biscuiții. După cele 10-15 minute, scoate bolul din frigider și formează niște biluțe de dimeniuni medii, apoi așează-le pe o tavă acoperită cu foaie de copt. Nu trebuie să aplatizezi biluțele pentru că untul din aluat se va topi la căldura din cuptor, iar biscuiții se vor lăsa.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 13-15 minute, apoi lasă-i să se răcească complet.

Topește ciocolata la Bain Marie (baie de aburi) și bagă biscuiții în ciocolata topidă doar pe jumătate din partea din față a acestora. Pune-i pe o farfurie, apoi adaugă peste ciocolata de pe biscuiți puțin fistic tocat mărunt. Repetă operațiunea până nu mai ai niciun biscuite.

Lasă biscuiții la frigider pentru 20-30 minute cât să se întărească ciocolata de pe ei, apoi poți să-i servești cu plăcere.

Să aveți poftă!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!