Batoane energizante din prune uscate

Batoane energizante cu prune uscate, o alegere ideală pentru momentele în care simți nevoia de ceva dulce care să îți dea un puls de energie în timpul zilei.

Pentru că ne plac gustările dintre mese și pentru că întotdeauna vrem să facem alegeri corecte, ne-am gândit să vă arătăm și vouă o rețetă foarte ușoară de batoane energizante, pentru care am folosit prune uscate și alune de pădure coapte și sărate Orlando’s. Este o combinație de gusturi foarte interesantă pentru că am reușit să realizăm un echilibru de gusturi între dulce, de la prunele deshidratate și sărat de la alunele de pădure.

Acestea sunt niște batoane raw, adică nu au necesitat utilizarea focului, ci au fost făcute prin presare la rece. Se păstrează în jur de 5-7 zile la frigider, iar la congelator pot să stea și câteva luni. Puteți să faceți în cantități mai mari, să puneți batoanele într-o caserolă, să păstrați câteva pentru consum în frigider, iar restul în congelator. În acest fel, în momentul când simțiți nevoia de o gustare sau de ceva dulce, pur și simplu scoateți câte un baton din caserolă, îl lăsați la temperatura camerei aproximativ 10-15 minute, apoi puteți să vă bucurați de el.

Uitați de batoanele din supermarketuri și încercați să le faceți voi acasă, în acest fel le evitați pe cele pline de zahăr și alte arome false de pe rafturile magazinelor! Promitem că sunt foarte ușor de făcut!

Ingrediente

200 gr. prune super moi Orlando’s
35 gr. alune de pădure Orlando’s
180 gr. de fulgi de ovăz fini
15 gr (1 lingură) pudră de roșcove sau cacao
2 linguri esență de rom Orlando’s

Preparare

Pune prunele uscate într-un bol și acoperă-le cu apă călduță. Lasă-le la hidratat pentru cel puțin 30 minute. De ce este nevoie de acest pas? Odată ce prunele uscate sunt hidratate îți va fi mai ușor să le mixezi cu blenderul.

Între timp, cu ajutorul unui cuțit, taie în bucăți mai mici alunele de pădure, apoi pune-le separat într-un bol mic.

După cele 30 minute în care au stat la hidratat prunele uscate, strecoară-le de apă și cu ajutorul unul blender vertical (de mână) sau a unui rorot de bucătărie blendează prunele până se transformă într-o pastă/piure.

Adaugă în bol peste piureul de prune și restul ingredientelor: pudra de roșcove sau cacao, esența de rom, alunele de pădure mărunțite și fulgii de ovăz rând pe rând. Amestecă cu mâna toată compoziția până termini cele 180 gr. de fulgi de ovăz.

Transferă compoziția pentru batoane într-o tavă de chec acoperită cu folie de plastic. Tava noastră a avut 28 cm lungime și 10 cm lățime. De ce ai nevoie de folie de plastic? În acest mod îți va fi mult mai ușor să scoți toată compoziția din tavă după ce aceasta s-a întărit. Aplatizează bine-bine cu mâinile umede, apoi bagă tava la frigider pentru 2-3 ore sau cel mai bine peste noapte pentru a se întări.
După ce s-a întărit compoziția, scoate-o ușor din tavă și taie în bucăți potrivite batoanele.

Servește-le ca o gustare nevinovată între mese, ori de câte ori simți nevoia de ceva care să-ți satisfacă nevoia de dulce sau să te umple de energie. Să vă fie de bine!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!