Banana bread cu merișoare și ghimbir confiat

Banana Bread a devenit o rețetă mult prea populară ca să nu o facem și noi, așa că ne-am hotărât să facem o banana bread cu merișoare și ghimbir confiat Orlando’s.

Ce este Banana Bread? În traducere ar fi o pâine dulce cu banane, dar este de fapt un chec moale, pufos și parfumat. Nu este deloc greu de preparat, ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care cei mai mulți suntem siguri că le aveți deja în bucătăria voastră, plus câteva ingrediente extra pentru un plus de aromă. La noi, acest “extra” a constat în merișoarele și ghimbirul confiat, care au completat perfect gustul final.

Adevărata surpriză din acest desert a fost ghimbirul, care a dat o notă spicy și a reușit să ne încânte cu adevărat papilele gustative.

Pentru a face acest chec vă sfătuim să folosiți banane cât mai coapte, pentru că acestea vor înlocui zahărul în compoziție. Cu cât sunt mai coapte bananele, adică moi și cu pete negre, cu atât acestea vor fi mai dulci și nu va trebui să adaugi zahăr rafinat. Noi am preferat să ne bazăm pe zahărul natural atât din banane, cât și din merișoare și ghimbir, reușind astfel să facem un desert destul de echilibrat și din punct de vedere al caloriilor.

Puteți să consumați 2-3 felii de Banana Bread cu merișoare și ghimbir confiat dimineața, la micul dejun, alături de un ceai, o cafea sau chiar un iaurt, ca o gustare între mese sau chiar ca un desert nevinovat. Se păstrează foarte bine la frigider timp de 4-5 zile.

Ingrediente

50 gr. de ghimbir confiat Orlando’s
80 gr. de merișoare Orlando’s
250 făină integrală
2 ouă la temperatura camerei
3 banane medii (aproximativ 300 gr.)
1 linguriță scorțișoară Orlando’s
1 plic (10 gr.) de praf de copt
1 vârf de sare
1 lingură de esență vanilie / rom Orlando’s (la alegere)

Preparare

Iată cât de simplu și rapid poți face și tu o banana bread absolut delicioasă: într-un bol încăpător pune ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțisoara, un vârf de sare și amestecă.

Desfă bananele de coajă, rupe-le în bucăți mai mici și pune-le într-un bol. Cu ajutorul unui blender vertical blendează-le până devin o pastă/un piure. Bate cele două ouă și adaugă-le peste banane, împreună cu esența de rom sau vanilie. Amestecă-le.

Pune aceste ingrediente umede în bol peste ingredientele uscate și amestecă ușor cu un tel până se omogenizează compoziția. Dacă trebuie, adaugă puțin lapte sau iaurt natural atât cât este nevoie pentru a omogeniza compoziția. Compoziția trebuie să fie ușor lichidă.

Adaugă în bol 80 gr. merișoare și 50 gr. ghimbir confiat și amestecă totul cu o lingură de lemn.

Toarnă compoziția de banana bread într-o tavă de chec acoperită cu foaie de copt și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180*C pentru 40-45 minute. Fă testul scobitorii, adică bagă o scobitoare în mijlocul checului, iar dacă aceasta iese curată, fără urme de aluat, atunci banana bread este coaptă.

SFAT 1: nu deschide ușa cuptorului decât după 25-30 minute după ce ai pus tava la cuptor, astfel riști ca toată compoziția să se lase în jos și să nu crească!
SFAT 2: lasă banana bread să se răcească complet, apoi poți să o tai în felii!
SFAT 3: este prea bună, ai grijă să nu o mănânci pe toată deodată! Ha, Ha, Ha!

Servește câteva felii dimineața alături de o cafea, un ceai sau un iaurt. Poți, de asemenea, să iei câteva felii cu tine la pachet la job, facultate sau școală într-o caserolă mică. Nu uita să împarți și cu colegii tăi, cu siguranță îți vor cere rețeta.

Să aveți poftă și spor la gătit!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!