Trufe din curmale, fistic și alune de pădure

Când eram mică îmi plăceau foarte mult dulciurile, la fel ca oricărui copil de vârsta mea. Bomboanele, caramelele și napolitanele cu cremă de lămâie erau preferatele mele. Doamne cât de mult îmi plăceau! Timpul a trecut și încet-încet am renunțat să cumpăr din magazine bomboane și tot felul de dulciuri, prăjiturele etc. și am început să le fac acasă, având grijă, nu doar la ingredientele pe care le folosesc, ci și la cantitatea lor.

Făcand aceste trufe / bomboane din curmale, fistic și alune de pădure mi-am adus aminte de copilărie, în sensul că în momentul când le modelam, mi-a venit în minte imaginea aceea când eram la bunica și făceam ,,bomboane” din pământul umed din grădină. Acest lucru mi se pare foarte interesant la unele rețete, faptul că îți trezesc anumite emoții, stări de bine și amintiri din cufărul prăfuit.

Despre rețeta de azi, numai de bine! Sunt niște bomboane fără coacere, foarte bune, super rapid de făcut, care la fel de rapid pot fi și mâncate, dacă știți ce zic. Numai mare grijă, că or fi ele făcute fără zahăr și alte ingrediente nocive, dar sunt destul de calorice dacă le mâncați în cantități mari. Eu vă recomand să le mâncați atunci vă este poftă de ceva dulce, între mese ca o gustare sau chiar înainte de anumite exerciții fizice pentru energie, datorită curmalelelor și a fulgilor de ovăz.

Ingrediente

35 curmale Orlando’s *
100-130 gr. fulgi de ovăz fini *
1 lingură de pudră de roșcove/karob sau cacao
½ linguriță de sare
Pentru acoperit trufele: fistic Orlando’s și alune de pădure Orlando’s

*Poți să folosești și mai multe curmale, dar atunci va trebui să mărești și cantitatea de fulgi de ovăz
*Trufele sunt destul de dulci de la curmale, dar dacă dorești poți să mai adaugi 1-2 linguri de miere, sirop de arțar, sirop de agave sau orice alt îndulcitor.
*Vei avea nevoie de atâți fulgi de ovăz cât să se formeze un ,,aluat” omogen și lipicios

Preparare

Ideal ar fi să ai curmale fără sâmburi, pe care să le pui la înmuiat în apă călduță, pentru 1-2 ore înainte de a le folosi pentru a fi mai ușor de modelat. Cât timp curmalele ,,se bălăcesc” în apă călduță, pune fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie și mixează-i de 2-3 ori, apoi transferă-i într-un bol încăpător, împreună cu pudra de roșcove și un pic de sare. Fulgii nu trebuie neaparat să ia forma unei făini, ci doar să îi mărunțești un pic!

În același robot de bucătărie (sau poți să folosești un blender vertical) pune curmalele și mixează-le până ia forma unei paste. Eu am mai adăugat și 2-3 linguri din apa în care au stat curmalele, pentru a ajuta blenderul la mixat.

Pune pasta de curmale peste fulgii de ovăz și amestecă ingredientele cu mâna. Compoziția trebuie să aibă o textură omogenă și lipicioasă. Formează trufele de ce dimensiune vrei tu și așează-le pe o farfurie. Mărunțește alunele de pădure și fisticul cu ajutorul unui cuțit lat, apoi tăvălește trufele prin ele, astfel încât să fie acoperite în totalitate de “praf magic”. Pune trufele la frigider până când vor fi servite.

Dacă aveți copii este un mod minunat de a vă juca împreună, pentru că îi puteți implica și pe ei în această rețetă. Cu siguranță o să le placă! Spor la bombonit!

Articol realizat de Foodiopedia

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!