Tort cu mix de fructe deshidratate și migdale

Suntem de părere că nu avem nevoie de nicio ocazie specială pentru a face un desert delicios. Noi repejor am pus în practică un tort cu un mix de fructe deshidratate și migdale Orlando’s, care să ne încânte papilele gustative.

Preferat de cei mici, dar și de cei mari, acest tort poate fi făcut în orice moment în an. Modalitatea de preparare este extrem de simplă, chiar încurajăm munca în echipă, chemați întreaga familie pentru realizarea acestui tort. Plăcerea de a mânca ceva făcut cu mâna ta este extraordinară și vei aprecia mai mult acel preparat.

Fructele deshidratate Cocktail 3 fructe Orlando’s au dat un gust minunat desertului nostru, l-au îndulcit și cu fiecare îmbucătură descopereai fiecare fruct ascuns în blatul tortului. Migdalele crude Orlando’s s-au potrivit excelent în acest tort și au dat acea notă crocantă pe care ne place să o încadrăm în orice preparat.

Ingrediente

200 gr. Cocktail 3 fructe Orlando’s
50 gr. midgale crude Orlando’s
180 gr. făină integrală
300 gr. iaurt natural (poate fi înlocuit cu sana, kefir sau lapte bătut)
100 ml. ulei vegetal sau unt topit
100 gr. zahăr Orlando’s
2 ouă
2 mere medii
10 gr. praf de copt (1 pliculeț) Orlando’s
½ linguriță scorțișoară Orlando’s
1 praf de sare

Preparare

Este un tort simplu și rapid de pregătit, cu ingrediente pe care majoritatea dintre noi le avem deja în bucătăria noastră, așadar nu ne rămâne decât să ne apucăm de treabă.

Pune într-un bol ingredientele uscate: faina, zahărul, praful de copt, sarea, scorțișoara și amestecă-le.

Într-un bol separat adaugă ouăle, iaurtul natural și uleiul. Amestecă-le, apoi adaugă-le în bol peste ingredientele uscate și amestecă toate ingredientele cu un tel.

Peste această compoziție adaugă merele rase, fructele deshidratate tăiate în bucăți mai mici, migdalele tocate mărunt și amestecă bine cu o paletă sau lingură, până rezultă un aluat omogen.

Toarnă această compoziție într-o formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm, apoi bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 35-40 minute sau până când tortul este copt.

Verifică cu o scobitoare interiorul tortului după 35 minute, dacă aceasta iese curată, fără aluat pe ea, atunci tortul este copt. În caz contrar, mai lasă la cuptor 5 minute.

După ce s-a copt, lasă-l să se răcească, apoi presară puțin zahăr pudră deasupra și ornează-l cu midgale și fructe deshidratate.

Decorul rămâne la alegerea fiecăruia, puteți să faceți un ganache sau o glazură din ciocolată, o cremă fină sau să îl lăsați simplu.
Serviți cu plăcere alături de un ceai sau cafea dimineața, ca o gustare sau când aveți poftă de ceva dulce.

Să vă fie de bine!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!