Somon în crustă de fistic

Somon în crustă de fistic, servit alături de o salată cu fenicul, portocală și rodie – un preparat special cu care suntem siguri că veți cuceri pe cei dragi, dar și orice alt invitat veți avea la masă.

Știm că poate părea complicată această rețetă, însă dacă v-am spune că o poate face și un copil de 10 ani, ne credeți? În plus, nici nu necesită un timp prea mare de gătire, ceea ce ușurează munca oricărei persoane care nu dorește să stea prea mult timp în bucătărie. În maxim 25 de minute, prânzul sau masa de cină este gata să fie savurată cu plăcere.

Nouă ne place tare mult somonul, așa că ne-am gândit ca de data aceasta să-i facem o crustă din ,,praf magic” de fistic macinat și pentru asta am folosit fisticul Orlando’s, copt cu sare de mare. Ca garnitură am ales ceva simplu, dar care a acompaniat perfect somonul: o salată din fenicul, portocală și rodie. O combinație de gusturi ideală, pe care am mâncat-o cu mare poftă.

CÂTEVA CUVINTE DESPRE FISTIC
Fisticul, la fel ca frații lui din familia oleaginoaselor (migdale, caju, nuci etc.), se bucură de o mare apreciere din partea tuturor celor care duc un stil de viață echilibrat, pentru că are o grămadă de beneficii asupra organismului:
– este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, benefice pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, pentru scăderea colesterolului rău (LDL)
– este bogat în fibre, care sunt cunoscute pentru sănătatea sistemului digestiv
– conține vitamine (A, E, dar și vitamine din complexul B)
– este o sursă bună de minerale: potasiu, magneziu, fosfor, cupru, mangan
– la fel ca celelalte oleaginoase, este destul de caloric, așa că trebuie consumat în cantități mici

Ingrediente

2 filete de somon (aprox. 250 gr. pentru 2 porții)
30 gr. fistic Orlando’s
Dressing:
½ linguriță muștar Dijon
1 lingură miere de albine
1 linguriță ulei de măsline
sucul de la jumătate de lămâie
sare și piper Orlando’s (după gust)
Pentru servit:
salată cu fenicul, portocală și rodie
*Salata cu fenicul poate fi opțională, iar în schimbul acesteia să optați pentru orice altă garnitură doriți voi.

Preparare

Pentru început curăță fisticul de coaja lemnoasă, dar și de coaja maronie de deasupra lui. Dacă folosești fistic curățat, nu v-a mai fi nevoie să te ocupi de acest pas.

După ce ai curățat fisticul, pune-l într-un robot de bucătărie și mixează de 3-4 ori până devine mai mărunt. Fisticul nu trebuie să fie fin-fin, ci doar puțin mărunțit. Pune-l într-un bol separat, până te ocupi de dressing și somon.

Cum facem dressing-ul?
Într-un bol mai mic pune jumătate de linguriță de muștar Dijon, 1 lingură de miere de albine, 1 linguriță de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie, sare și piper după gust. Amestecă acest dressing, apoi toarnă-l peste filetele de somon, având grijă să fie unse pe toate părțile cu acest dressing.

Pune filetele de somon pe o tavă acoperită cu foaie de copt, apoi adaugă 1-2 linguri de fistic mărunțit pe fiecare bucată de somon. Trebuie să pui doar deasupra, nu pe toate părțile. Bagă tava cu somonul în crustă de fistic la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 12 minute.

Cum facem salata?
Cât timp se gătește somonul poți să prepari salata. Spală feniculul, taie-l în patru bucăți, apoi fiecare bucată în fășii mai mici. Pune feniculul tăiat într-un bol încăpător.

Curătă portocala de coajă, desfă-o în felii, curăță pielița de deasupra, apoi taie fiecare felie de portocală în bucăți mai mici și pune-le în bol.
Curăță cu grijă rodia și pune boabele de rodie în același bol cu feniculul și portocala.

Condimentează după gust cu sare, piper, puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi amestecă. Somonul ar trebui să fie copt deja, așa că este timpul să aranjezi totul într-o farfurie și să te bucuri cu drag de acest preparat.

Poftă mare!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!