Salată cu cușcuș, telemea și merișoare

Voi ce salate bune știți să faceți? Am pregătit o rețetă simplă, dar cu un contrast de gusturi foarte gustos: salată cu cușcuș, telemea de vacă și merișoare Orlando’s.

Spuneam că această salată are un contrast de gusturi pentru că dacă vei face lingurița perfectă, vei simți: sărat de la telemea, dulce și acrișor de la merișoare și dressing. Este exact ceea ce ne place și am îndrăznit să facem această combinație puțin mai diferită.

Salata cu cușcuș, telemea și merișoare poate fi făcută oricând și mâncată la prânz sau cină ca o salată simplă sau ca o garnitură lângă o bucată de carne. De asemenea, fiindcă ne place să credem că este o salată mai specială, poate fi servită și la ocazii sau sărbători dacă vreți să-i suprindeți pe cei dragi.

Ingrediente

80 gr. merișoare Orlando’s
100 gr. cușcuș
100 gr. telemea de vacă
~ 8 roșii chery (diferite culori sau doar roșii)
~ 8 ridichi
1 ceapă mică
½ castravete mare
Dressing: zeama de la ½ lămâie, 1 linguriță miere, 1 linguriță ulei de măsline, sare și piper

Preparare

Dacă nu vă place telemeaua, aceasta poate fi înlocuită cu feta sau mozzarella, iar dacă nu vă plac merișoarele, vă recomandăm stafidele Orlando’s, care se potrivesc de minune și ele în această salată și vor creea același contrast de gusturi. Fiind o rețetă foarte versatilă, puteți să folosiți și alte legume: măsline, capere, apio, ceapă verde, năut etc.

Ce ziceți, încercați și voi o rețetă de salată mai îndrăzneață și deloc plictisitoare?

Pune într-un bol cușcuș-ul, apoi adaugă peste el apă fiartă, acoperă bolul cu o farfurie și lasă cușcuș-ul să absoarbă tot lichidul (aproximativ 10-15 minute)

Cum știm câtă apă să punem?
Măsura este de 1:1, așadar dacă folosești 1 cană de cușcuș, vei pune 1 cană de apă.

Cât timp cușcuș-ul absoabe lichidul, spală, curăță și taie în bucăți potrivite roșiile cherry, castravetele și ridichiile, iar ceapa roșie și telemeaua în cubulețe.

După ce s-a umflat și răcit cușcuș-ul, adaugă peste el legumele, telemeaua de vacă, merișoarele Orlando’s și dressing-ul din lămâie, miere și ulei de măsline. Amestecă toate ingredientele, apoi gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat cu sare și piper.

Pune salata în boluri și servește cu plăcere. Să vă fie de bine!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!