Risotto cu mazăre și semințe de pin

Cu gândul la frumoasa Italia, ne-am lăsat inspirați de o rețetă clasică: risotto cu mazăre verde. De data aceasta noi am personalizat-o puțin, adăugându-i deasupra și o ploaie de semințe de pin prăjite.

Risotto este una dintre cele mai populare și consumate rețete din bucătăria italiană și nici nu-i de mirare, având în vedere simplitatea cu care se pregătește. Singurul lucru pe care această rețetă îl cere, este răbdarea și iscusința ta în a da gust mâncării. Nouă ne plac astfel de rețete, mai ales că nu este nevoie de foarte multe ingrediente, însă rezultatul este unul pe măsură: delicios.

Am hotărât să adaugăm semințe de pin Orlando’s, puțin prăjite în tigaie, pentru a balansa cremozitatea risotto-ului cu partea ușor crocantă și rumenită a semințelor de pin. Este un contrast excelent, iar gustul semințelor rumenit se îmbie perfect cu tot preparatul. Cu doar câteva ingrediente poți să gătești acasă un preparat exact ca la restaurant, de pe urma căruia te asigurăm că vei primi multe laude.

Risotto cu mazăre verde și semințe de pin poate fi o alegere ideală pentru un prânz sau o cină, dar poate fi gătită și la ocazii speciale, mese festive. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont, este faptul că risotto trebuie servit imediat ce este gătit, cât timp încă este cald și cremos, pentru că după ce se răcește devine sec.

Iată cum poți să pregătești și tu o rețetă simplă de risotto la tine acasă:

Ingrediente

2-3 linguri semințe de pin Orlando’s
150 gr. orez arborio*
100 gr. mazăre verde congelată*
50 gr. parmezan ras
100 ml. vin alb
1 ceapă medie
3-4 căței de usturoi
sare și piper Orlando’s după gust
2-3 linguri ulei de măsline
*Folosiți neaparat orez arborio, pentru că acesta este specific unei rețete de risotto.
*În locul mazărei verde, puteți să folosiți orice alte legume preferate (ciuperci, sparanghel, spanac, broccoli) sau chiar carne (pui, porc, creveți).

Preparare

Pune 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie și călește ceapa tăiată mărunt până devine translucidă (aproximativ 3 minute). Adaugă în tigaie cățeii de usturoi tocați mărunt și lasă să se călească 1 minut la foc mic, amestecând din când în când.

După ce s-a călit ceapa și usturoiul, pune în tigaie orezul arborio, lasă să se gătească timp de 1 minut, amestecând continuu. Toarnă și cei 100 ml. de vin alb și amestecă până se evaporă vinul. După acest pas, adaugă pe rând pe rând 300 ml. apă, amestecă cu o lingură de lemn orezul din când în când, până scade toată apa. Atenție: apa la o rețetă de risotto trebuie adăugată rând pe rând, nu toată deodată ca la o rețetă obișnuită de orez.

După ce a scăzut apa, adaugă mazărea verde, aproximativ 150 ml apa și lasă din nou să fiarbă până scade apa. La final adaugă 50 gr. parmezan ras, amestecă totul bine bine, apoi stinge focul și acoperă risotto cu un capac până rumenești semințele de pin.

Pune  într-o tigaie niște semințe de pin cu un pic de sare și prăjește-le la foc mic, pentru aproximativ 15-20 secunde, cât să devină ușor rumenite. Amestecă-le pentru a se rumeni pe toate părțile și pentru a nu se arde.

Adaugă într-o farfurie o porție generoasă de risotto cu mazăre verde, iar deasupra presară câteva semințe de pin rumenite.

Servește imediat cât timp este cald! Spor la gătit și poftă mare!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!