Pui crocant în crustă de migdale

Voi ce gătiți când nu mai știți ce să mâncați? Vă dăm noi o idee rapidă, ușoară și absolut delicioasă: pui crocant în crustă de migdale.

Crocant la exterior și fraged la interior, acesta a fost scopul nostru când ne-am gândit la rețeta prezentă. Ne-a ieșit de minune! Puiul se topește în gură, este moale, iar sunetul crustei din migdale este o simfonie pentru urechi. Ne place tare mult rezultatul final și cu siguranță vom repeta rețeta de mai multe ori.

Pentru a realiza crusta am folosit migdalele coapte și sărate Orlando’s, însă am adăugat și niște ierburi aromatice (rozmarin, busuioc) pentru a da un plus de savoare. Dacă folosiți migdale deja sărate, vă recomandăm să fiți atenți la cantitatea de sare pe care o veți folosi pentru a marina puiul. Ca tehnică de gătire am ales coacerea la cuptor, nu prăjirea în baie de ulei, pentru că este o variantă mult mai sănătoasă, iar pe această cale vă sfătuim să alegeți și voi această tehnică.

Ingrediente

150 gr. migdale Orlando’s
600 gr. mușchiuleț din piept de pui
2 ouă
60-70 gr. făină (puteți să folosiți albă sau integrală)
Ierburi aromatice pentru crustă: 1 linguriță rozmarin uscat, 1 linguriță busuioc uscat
Pentru marinat puiul: sare, piper, usturoi pudră, boia dulce, 1 lingură ulei de măsline

Preparare

Puiul crocant poate fi mâncat la prânz sau cină, alături de salata preferată, plus un sos răcoritor din iaurt cu usturoi. Câteva bucăți merg de minune și în pachețelul pentru prânzul de la job, facultate sau oriunde ați merge.

Iată cât de simplu se pregătesc:

Pentru început pune bucățiile din mușchiuleț de pui într-un bol încăpător și condimentează-le cu puțină sare, piper, usturoi pudră, boia dulce și o lingură de ulei de măsline. Amestecă, apoi acoperă bolul cu o farfurie sau o folie de pastic și lasă puiul la marinat la frigider, pentru cel puțin 30 minute.

Între timp pregătește crusta. Pune migdalele, rozmarinul și busuiocul uscat într-un robot de bucătărie și blendează timp de câteva secunde până când migdalele s-au mărunțit. Nu insista foarte mult cu blendatul pentru a nu transforma migdalele într-o făină. Acestea trebuie doar puțin mărunțite.
Pregătește masa de lucru. De la stânga la dreapta vei avea următoarele: bolul cu puiul marinat, o farfurie cu făină, o farfurie adâncă cu cele două ouă bătute, o farfurie cu migdalele mărunțite și tava acoperită cu foaie de copt.

Ia o bucată din mușchiuleț de pui și dă-o prima dată prin făină pe toate părțile (scutură puțin pentru a elimina excesul de făinî), apoi prin ouăle bătute, iar la final prin migdalele mărunțite. Pune-o în tava acoperită cu foaie de copt, unsă cu cu puțin ulei de măsline. Repetă operațiunea până nu mai ai nicio bucată de pui.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute, până când bucățile de pui s-au rumenit frumos la suprafață. Pe toată durata coacerii nu trebuie să le întorci de pe o parte pe cealaltă.

Lasă să se răcească macar 10 minute, apoi servește alături de o salată și un sos din iaurt cu mărar și usturoi.

Să aveți poftă!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!