Fusilli cu mazăre verde și mix de semințe Orlando’s Bio rumenite

Îți trebuie mult curaj să adaugi mix de semințe într-o porție de paste, iar noi am avut din plin. Nu am crezut niciodată cât de bine se vor potrivi într-o astfel de rețetă, însă vă recomandăm cu drag să încercați și voi aceste fusilli cu mazăre verde și mix de semințe de floarea soarelui și dovleac Orlando’s din gama Bio.

Pastele se pot face în multe feluri, de la cele mai simple, la cele mai complicate modalități de preparare. Cu doar câteva ingrediente și un timp extem de scurt de gătire (aproximativ 20 minute), noi am reușit să pregătim niște paste absolut delicioase. Le-am servit la prânz, însă sunt perfecte și pentru o cină sau chiar pregătite în momentele în care ai invitați la masă și vrei să le oferi ceva mai special.

Pentru a scoate în evidență preparatul, nu doar că am folosit parmezan, fără de care, considerăm că orice rețetă de paste nu ar putea să fie la fel, dar am folosit și semințe de floarea soarelui și de dovleac Orlando’s din gama Bio, pe care le-am rumenit într-o tigaie, pentru a le potența gustul. Aceastea au adus un plus de valoare pastelor, la care noi încă visăm.

Te invităm să încerci rețeta și să-i impresionezi pe cei dragi cu acest preparat!

Ingrediente

30 gr. semințe de floarea soarelui Orlando’s Bio
30 gr. semințe de dovleac Orlando’s Bio
200 gr. fusilli
100 gr. mazăre verde
500 ml. smântână lichidă pentru gătit
10 frunze busuioc proaspăt
5 căței de usturoi
2 linguri parmezan
Condimente după gust: sare, piper, oregano

Preparare

Pune apă într-o oală și fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Timpul de fierbere îl găsești pe ambalajul pungii în care au fost pastele, însă îți recomandăm să le fierbi cu 1 minut mai puțin decât scrie pe ambalaj, pentru că acestea se vor mai găti ulterior în sosul pe care îl vom pregăti pentru această rețetă.

Cât timp fierb pastele, poți să te ocupi de sos. Zdrobește cei 5 căței de usturoi și călește-i la foc mic, timp de 2 minute, apoi adaugă mazărea verde, amestecă și toarnă două polonice din apa în care fierb pastele. Această apă este plină de amidon lăsat de la paste în timpul fierberii, ceea ce o face perfectă, pentru că amidonul ajută la îngroșarea sosului.

Lasă să fiarbă mazărea timp de 5 minute, apoi adaugă în tigaie smântâna lichidă și condimentele. După ce s-au fiert pastele, adaugă-le în sos împreună cu busuiocul proaspăt tocat și amestecă-le. Lasă să fiarbă la foc mic 1 minut, timp în care pune mixul de semințe într-o tigaie, cu un vârf de sare și lasă-le să se rumenească un pic. Focul trebuie să fie mic spre mediu pentru a nu se arde semințele. Amestecă-le din când în când, astfel încât să se rumenească pe ambele părți.

Modalitate de servire
Pune pastele într-un bol, adaugă parmezan după gust și câte 2-3 lingurițe din semințele de floarea soarelui și de dovleac rumenite.

Au ieșit nemaipomenit de delicioase și sperăm că v-am făcut poftă și vouă! Spor la gătit!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!