Farfalle cu nucă și stafide Orlando’s BIO

Gustul copilăriei ne-a făcut din nou să ne aducem aminte de o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, pe care bunicile noastre obișnuiau să ne-o facă destul de des. Pastele cu miez de nucă, voi vi le mai aduceți aminte?

Pentru că am vrut să adaptăm rețeta zilelor noastre, am folosit un tip de paste diferit față de cum obișnuiam să mâncăm atunci, adică farfalle (seamănă cu niște fundițe), iar stafidele Orlando’s din gama Bio sunt un plus de gust pe care am vrut neaparat să-l adăugăm rețetei. Nu am avut nuci deja măcinate, așa că miezul de nucă Orlando’s, tot din gama Bio, l-am mărunțit într-un blender. Vedeți? V-am zis că am modernizat rețeta după bunul plac. Vă promitem că gustul este același ca odinioară.

Sunt extrem de simplu de pregătit și nu ai nevoie de o listă lungă de ingrediente. Partea cea mai bună este că le poți mânca fie ca un desert, fie ca o masă principală. Da, poate fi și desert având în vedere că adăugăm zahăr și stafide, care sunt dulci oricum. Cu un astfel de preparat poți să bucuri întreaga familie, inclusiv pe cei mici, care vor fi surprinși cum poți să transformi o porție de paste, într-un desert.

Sper că v-am adus aminte de copilărie și că o să le faceți și voi cât de curând!

Ingrediente

100 gr. miez de nucă Orlando’s BIO
50 gr. stafide Orlando’s BIO
200 gr. farfalle (se pot folosi orice tip de paste preferate)
50 gr. zahăr Orlando’s
25 gr. pesmet
25 ml. ulei de floarea soarelui
1 lingură esență de rom Orlando’s
coaja rasă de la o lămâie (poate fi înlocuită cu portocală)

Preparare

Pune apă la fiert într-o oală și fierbe pastele alese conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Timpul de fierbere diferă de la un tip de pastă la altul, așa că verifică acest detaliu pe ambalaj.

În timp ce fierb pastele, pune miezul de nucă într-un robot de bucătărie și mărunțește-l un pic. Dacă nu ai robot de bucătărie, poți să tai miezul de nucă în bucăți mici cu un cuțit sau poți să folosești o râșniță.

Într-o tigaie pune nuca mărunțită, zahărul, pesmetul, esența de rom, coaja rasă de la o lămâie și uleiul, apoi lasă la foc mic timp de 2 minute să se rumenească toate ingredientele, amestecând constant pentru a nu se lipi de tigaie. După câteva secunde vei observa că zahărul se va topi și ingredientele vor începe să se strângă, ca într-un crumble. Continuă să amesteci constant pentru a nu se arde ingredientele. Pune tigaia deoparte după cele două minute.

După ce s-au fiert pastele, strecoară-le, apoi adaugă-le în tigaie peste crumble-ul de ingrediente și amestecă bine-bine. La final adaugă și stafidele și amestecă din nou.

Pune farfalelle cu nucă și stafide într-o farfurie sau într-un bol și servește cu mare poftă!

Se pot mânca atât calde, cât și reci, așadar nu va mai fi nevoie să le încălziți ulterior. Să aveți poftă!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!