Cotlet de porc în crustă de piper mozaic

Vă prezentăm o masă copioasă care suntem siguri că adună toată familia la masă: cotlet de porc în crustă de piper mozaic.

Piperul mozaic Orlando’s este perfect alăturat unor tipuri de cărnuri, dar și în realizarea unor sosuri sau dressing-uri. Fiecare culoare din acest amestec (negru, alb, verde, roșu) are o aromă distinctă, de la iute, până la un gust blând, la ușor dulce. Considerăm că acest amestec nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie, pentru că poate să pună în valoare orice preparat și să bucure papilele gustative oricărui gurmand.

Pentru această rețetă am folosit un cotlet de porc, pe care l-am condimentat după gust, iar apoi deasupra am adăugat un strat generos din piperul mozaic Orlando’s. Cu fiecare îmbucătură luată, ne-am delectat cu un gust specific celor patru boabe de piper. Practic a fost o explozie de gusturi.
Pentru a completa farfuria de arome, am alăturat și un mix de legume colorate, peste care am presărat niște arahide prăjite cu sare Orlando’s. Legumele moi au mers mână-n-mână cu arahidele crocante și sărate.

Sperăm să vă inspirăm pentru următoarea masă pe care o veți pregăti!

Ingrediente

700 gr. cotlet de porc
2-3 linguri piper mozaic Orlando’s
2-3 linguri arahide decojite prăjite cu sare de mare Orlando’s
1 lingură de muștar
1 lingură de miere
2 linguri de ulei de măsline
sare, boia dulce, usturoi granulat (toate după gust)
1 linguriță de mix de ierburi de Provence
Garnitură: mix legume congelate din broccoli, conopidă și morcov

Preparare

Amestecă într-un bol mierea, muștarul și 1 lingură de ulei de măsline, apoi unge această compoziție pe tot cotletul de porc.

Condimentează cotletul cu mixul de condimente și ierburi aromatice.

Deasupra cotletului adaugă 2-3 linguri de piper mozaic, apoi așează-l într-o tavă.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 40-45 minute.

Între timp fierbe 6-8 minute legumele în apă. După ce s-au fiert, strecoară-le, așează-le într-un bol și condimentează-le după gust cu sare, piper și 1 lingură de ulei de măsline. Amestecă-le cu o lingură.

După ce s-a gătit cotletul de porc, scoate-l din cuptor, lasă-l să stea vreo 15-20 minute pe un blat de lemn, apoi taie-l în felii potrivite.

Așează câteva felii de cotlet de porc în crustă de piper mozaic pe o farfurie, lângă care adaugă o parte din legumele fierte. Peste legume presară și niște arahide mărunțite.

Poftă bună!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!