Ciocolată de casă cu arahide și caise

Voi mai țineți minte ciocolata de casă din copilărie? Acel desert extrem de delicios pe care abia așteptam să ni-l pregătească mama sau bunica?

Simplu sau umplut cu diferite nuci și fructe uscate, batonul de ciocolată de casă era una dintre alegerile noastre ori de câte ori voiam să mâncăm ceva bun. Noi am folosit caise deshidratate și arahide decojite Orlando’s, ușor sărate, care au balansat extrem de bine gustul dulce a ciocolatei. V-am mai zis că ne plac combinațiile dulci-sărate, nu? Acest combinații de gusturi scot în evidență toate aromele și scot din anonimat acel preparat, oricât de simplu ar fi.

Dacă ai prieteni iubitori de ciocolată sau dacă vrei să le faci o surpriză prietenilor tăi cu care nu te-ai văzut de mult timp, aceste batoane de ciocolată de casă cu arahide și caise deshidratate pot fi o alegere perfectă. Împachetează-le frumos, ba chiar scrie-le și un mesaj de prietenie, gestul tău va fi apreciat și pe lângă asta le vei trezi amintiri plăcute.

Noi le-am savurat dimineața la cafea. Voi în ce context le-ați mânca?

Ingrediente

70 gr. arahide decojite Orlando’s
70 gr. caise uscate Orlando’s
250 gr. lapte praf
130 gr. unt
100 ml. apă
2 linguri zahăr brut
2 linguri cacao
1 lingură esență de rom Orlando’s

Preparare

Pune într-un bol laptele praf și cacaua, ambele cernute prin sită, ca să nu avem cocoloașe, iar ciocolata să fie fină. Amestecă-le cu o lingură.
Mărunțește și taie mărunt arahidele și caisele deshidratate.

Adaugă într-o cratiță 100 ml. apă și cele două linguri de zahăr brut, amestecă apoi lasă să fiarbă timp de 5 minute. Amestecă din când în când.
După cele 5 minute, adaugă 130 gr. unt tăiat cubulețe și lasă-l în cratiță și amestecă până se topește.

Adaugă siropul de zahăr și untul topit în bol peste laptele praf și cacao, plus o lingură de esență de rom. Omogenizează compozițiile bine-bine cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu un tel, astfel încât să nu fie cocoloașe.

În această compoziție adaugă 70 gr. caise deshidratate tăiate cubulețe și 40 gr. arahide tăiate mărunt. Restul de 30 gr. arahide le vei adăuga la final peste ciocolata de casă. Amestecă totul cu o lingură, apoi toarnă compoziția într-o tavă, nivelând frumos la suprafață. Noi am folosit o tavă cu dimensiunile de 16×16 cm.

Pune și restul de arahide deasupra, apoi bagă tava la frigider pentru 2-3 ore, ca să se întărească ciocolata. După ce s-a întărit, scoate tava din frigider și taie ciocolata de casă cu arahide și caise în bucăți potrivite.

Serveste cu mare poftă alături de cei dragi!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!