Chiftele din linte roșie cu susan

Această rețetă de chiftele din linte roșie la cuptor cu susan este una dintre cele mai simple rețete pe care le poți face.

Lintea este un ingrediente ofertant și se pot face o mulțime de preparate delicioase, însă noi ne-am hotărât asupra unor chiftele, pentru care am folosit linte roșie din gama Natural și susan alb Orlando’s din gama Maestro. Este o rețetă vegetariană, însă poate cuceri chiar și pe cei mai înrăiți iubitori de carne.

Se prepară foarte rapid și este simplu de făcut. Lintea fierbe în 15 minute, iar compoziția pentru chiftele este gata în câteva minute. Am preferat să le coacem la cuptor, nu să le prăjim în baie de ulei, tocmai pentru a putea fi mâncate de cât mai multă lume, inclusiv de copii.

Le-am servit cu o salată verde și un sos din iaurt și puțini fulgi de chilli, însă merg foarte bine și lângă un piure din cartofi. Se pot lua inclusiv la pachet, pentru prânzul de la job.

Ingrediente

pentru 18-20 bucăți
250 gr. linte roșie crudă Orlando’s
3 linguri susan alb Orlando’s
1 ardei kapia tăiat în buculețe
4 fire de ceapă verde tăiată mărunt (vei folosi doar partea verde de la ceapă, nu și partea albă)
1 ou
2 căței de usturoi
10 linguri făină
Condimente după gust: sare, piper Orlando’s, boia dulce Orlando’s, chimen măcinat Orlando’s, turmeric

Preparare

Cine face chiftele din linte roșie și susan cu noi?

Pentru început pune lintea roșie la fiert în apă cu un pic de sare, Lasă să fiarbă 15 minute, strecoară lintea într-o sită, apoi lasă să se răcească timp de o oră.

Între timp gălește usturoiul, ardeiul kapia și ceapa verde până când aceastea devin moi.

După ce s-a răcit lintea, pune-o într-un robot de bucătărie împreună cu condimentele și legumele călite. Mixează câteva secunde până devine ca o pastă. Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat, apoi adaugă oul și mixează din nou.

Adaugă treptat și făina până când rezultă o compoziție omogenă. La nevoie mai adaugă 1-2 linguri de făină în plus.

Ia o lingură din compoziția chiftelelor și cu mâinile mereu umede, formează chiftele și așează-le în tavă. Repeta operațiunea până nu mai ai compoziție.

Deasupra tuturor chiftelelor presară niște susan alb.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 minute, apoi scoate tava și lasă chiftele din linte roșie să se răcească un pic.

Servește cu poftă cu o salată și un sos din iaurt cu fulgi de chilli!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!