Cheesecake fără coacere cu fistic și curmale

Cheesecake-ul cu fistic și curmale este un desert perfect pentru zilele călduroase de vară pentru că este răcoros, nu necesită coacere și se face extrem de rapid. Gustul? Suprinzător de delicios, dar vă lăsăm pe voi să-l descoperiți.

Deobicei blaturile rețetelor de cheesecake se fac din biscuiți digestivi și unt topit. Am adaptat un pic rețeta conform preferințelor noastre și în loc de unt am folosit curmale Orlando’s pe care le-am transformat într-o pastă. Pe lângă acestea, am folosit și miez de nucă. Pasta din curmale a ținut cu succes locul untului, aceasta având rolul de a lipi ingredientele, așadar folosiți cu încredere și curmale atunci când doriți să faceți un astfel de desert. În plus, curmalele îndulcesc blatul și nu veți mai avea nevoie de extra îndulcitor.

Crema fină a fost cea clasică din cremă de brânză și frișcă lichidă, iar deasupra am decorat totul cu fistic sărat Orlando’s, pe care l-am înmuiat un pic în miere, ca să-l îndulcim. Fisticul crocant a făcut echipă bună cu crema fină a cheesecake-ului.
Un desert ca acest cheesecake fără coacere cu fistic și curmale poate fi pregătit oricând apare pofta de ceva dulce sau la ocazii speciale: zile de naștere, sărbători sau când ai invitați la masă.

Sperăm să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!

Ingrediente

Pentru blat
200 gr. miez de nucă Orlando’s
180 gr. biscuiți digestivi
200 gr. curmale fără sâmburi Orlando’s
Pentru cremă
400 gr. cremă de brânză
300 gr. frișcă lichidă
2 linguri zahăr pudră Orlando’s
1 lingură esență de vanilie Orlando’s
20 gr. gelatină
100 ml. lapte
100 ml. apă
Decor
50 gr. fistic Orlando’s
2 linguri miere

Preparare

Cum facem blatul?
Pentru început pune curmalele într-un bol și toarnă peste ele apă caldă, cât să le acoperi. Lasă-le la hidratat 30 minute, apoi stoarce apa din bol.
Pune într-un robot de bucătărie curmalele și mixează-le până devin ca o pastă. Pune pasta de curmale separat într-un bol.
În acelasi robot de bucătărie adaugă miezul de nucă și biscuiții digestivi. Mixează de 3-4 ori până se mărunțesc și iau forma unui nisip fin.

Adaugă într-un bol încăpător nuca și biscuiții mărunțiti, pasta de curmale și amestecă totul cu mâna până rezultă o compoziție lipicioasă și omogenă. Adaugă această compoziție într-o tavă rotundă de tort cu pereții detașabili (diametrul 26 cm.), apoi aplatizează compoziția cu ajutorul palmei, cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Nivelează totul frumos. Bagă tava la frigider până te ocupi de cremă.

Cum facem crema?
Pune într-un bol crema de brânză, zahărul pudră, esența de vanilie și mixează-le cu mixerul, la viteză medie, timp de un minut. Adaugă frișca lichidă pe rând și mixează iar timp de 3 minute.

Hidratează cele 20 gr. gelatină într-un bol cu 100 ml. apă timp de 10 minute, apoi adaugă peste gelatină 100 ml. lapte călduț și amestecă. ATENȚIE! Laptele trebuie să fie ușor călduț, cât să dizolve gelatina. Nu fierbe laptele! Pune gelatina în bol peste cremă și mixează din nou timp de 30 secunde.

Toarnă compoziția peste blat în tavă și nivelează crema deasupra cu ajutorul unei spatule. Bagă cheesecake-ul la frigider pentru 6-8 ore sau cel mai bine peste noapte, ca să se întărească crema. După ce s-a întărit crema, decorează cheesecake-ul cu fisticul curățat de coajă și înmuiat în miere.

Taie cheesecake-ul cu fistic și curmale în felii potrivite și bucură-te de un desert delicios! Nu uita să împarți și cu cei apropiați! Poftă bună!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!