Biscuiți cu fulgi de ovăz, banane și stafide

Dacă de mult timp cauți o rețetă simplă, rapidă și sănătoasă de biscuiți, atunci ești în locul potrivit.

Îți vine să crezi că acești biscuți sunt făcuți doar din 3 ingrediente? Mai mult decât atât, nu am folosit ingrediente ca: făină, zahăr, unt, ouă sau produse lactate. Pare imposibil, dar au ieșit foarte gustoși și pe deasupra sunt și sănătoși. Cine n-ar vrea niște gustări nevinovate, nu-i așa?

Ingredientele de bază în această rețetă sunt: fulgii de ovăz, bananele și stafidele, la care eu am mai adaugat scorțișoară și fulgi de cocos pentru un gust aparte. Fulgii de ovăz reprezintă o sursă de carbohidrați complecsi (carbohidrați buni), care furnizează energie organismului, dar și fibre care îți oferă o senzație de sațietate. Rolul bananelor, dar și a stafidelor în această rețetă este acela de a îndulci biscuiții, tocmai de aceea nu mai ai nevoie de zahar sau orice alt îndulcitor.

Ingrediente

1 cană de fulgi de ovăz fini (aprox. 200 gr.)
2 banane mari
2-3 linguri de stafide brune sau aurii
Oțional: 1 linguriță de scorțișoară, 1 lingură de fulgi de cocos, esență de vanilie sau esență de rom

(pentru 12 biscuiți)

Preparare

Cei mai mulți oameni se simt vinovați după ce mănâncă biscuiții plini de zahăr și alte arome false din magazine, dar nu mai este cazul, așa că uite cum poți să-ți faci acasă niște biscuiți delicioși fără pic de efort!

Pune bananele într-un bol și pisează-le cu o furculiță. Peste ele pune fulgii de ovăz, stafidele, scorțișoara și fulgii de cocos. Amestecă totul bine.

Pe o tavă acoperită cu foaie de copt pune câte o lingură din compoziție și aplatizează cu mâna compoziția, astfel încât să ia forma unor biscuiți. Nu trebuie să fie perfect rotunzi. Ai griă să îi aplatizezi destul de mult ca să nu fie foarte groși, pentru că altfel va trebui să-i lași mai mult la cuptor să se coacă.

Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 15-20 minute sau până se rumenesc usor la suprafața. Dupa 15 minute verifică-i și ai grijă că dacă îi lași prea mult la cuptor, stafidele se vor arde și vor da un gust amar biscuiților.

Gata, asta e tot! Ți-am zis că e mult mai simplu decât pare. Acești biscuiți sunt numai buni de mâncat dimineața la cafea, la un pahar de lapte, sunt perfecți ca o gustare, de luat la pachet la școală, facultate sau loc de muncă.

Ce ziceți, încercați și voi această rețetă?

Articol realizat de Foodiopedia

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!