Supă cremă de linte roșie cu nuci caju

Pentru un prânz sau o cină lejeră, vă recomandăm o supă cremă delicioasă din linte roșie, pe care o puteți servi cu bucăți din nuci caju ușor rumeniți.

Supa cremă din linte roșie este ușor de preparat, este foarte fină, sățioasă, hrănitoare și sănătoasă. De data aceasta ne-am gândit să încercăm ceva diferit, așa că în locul clasicelor crutoane din pâine, am folosit nuci caju crude Orlando’s, pe care noi le-am rumenit în tigaie pentru a da un gust aparte supei. Bineînțeles că nu ne-am abținut și am mâncat câteva și așa, fără să le adăugăm în supă. Trebuie să încercați și voi măcar o dată nuci caju rumenite, o să vă placă la nebunie.

Nucile caju sunt cunoscute pentru bogata lor valoare nutrițională. Conțin o paletă largă de vitamine (C, B1, B2, B3, B6, E, K) și minerale (magneziu, fier, posatiu, zinc). Acestea conțin, de asemenea, fibre, proteine şi grăsimi sănătoase omega-3 benefice pentru buna funcționare a organismului. Deși sunt indicate să le introducem în alimentația noastră datorită beneficiilor lor, trebuie să le consumăm cu moderație pentru că aduc un aport caloric destul de mare per 100 de grame.

Referitor la supa cremă de linte roșie, noi considerăm că acestea au venit perfect în completarea gustului final al supei. Supa cum e cremoasă, iar nucile caju rumenite și crocante, au făcut o treabă excelentă împreună.

Ingrediente

100 gr. nuci caju Orlando’s
500 gr. linte roșie Orlando’s
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
1 ardei kapia roșu
1 morcov
1 bucată mică de țelină
3-4 cartofi
sare și piper (după gust)
puțin ulei pentru călit

Preparare

Uite cum poți să faci și tu această rețetă:
Călește pe rând ceapa tăiată mărunt, usturoiul zdrobit și ardeiul kapia tăiat în bucăți mai mici. Amestecă din când în când pentru a nu se arde. La nevoie adaugă puțină apă, în timp ce călești. Adaugă în oală restul legumelor curățate și tăiate în bucăți mai mici: morcovul, cartofii, rădăcina de țelină și amestecă-le cu o lingură de lemn. Condimentează cu sare și piper (după gust), toarnă 500 ml. apă peste toate ingredientele, apoi lasă la fiert pentru 10 minute.

După 10 minute, adaugă și lintea roșie în oală, apoi pune 1 litru de apă, amestecă și lasă la fiert din nou pentru 20 minute, până toate legumele sunt moi. Dacă scade apa, poți să mai completezi cu câte un pahar de apă.

Între timp, pune un pumn de nuci caju Orlando’s într-o tigaie, adaugă și un vârf de sare, apoi lasă nucile caju să se rumnească ușor, la foc mic, pentru aproximativ 30-40 secunde. Amestecă-le pentru a se rumeni pe ambele părți și ai grijă să nu le arzi.

După ce toate legumele sunt moi, bleandează-le cu un blender vertical sau cu un blender de smoothie. La nevoie adaugă apă, în funcție de cât de lichidă sau de cremoasă vrei să fie supa.

Gustă și vezi dacă mai trebuie condimentat cu sare și piper.

Pune supa cremă de linte într-o farfurie sau într-un bol și deasupra adaugă câteva bucăți de nuci caju rumenite.

Gustul este unul deosebit, iar nucile caju înlocuiesc foarte bine crutoanele obișnuite cu care suntem obișnuiți să mâncăm deobicei supele creme.

Să aveți poftă!

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!