Smochinele uscate sunt unul dintre cele mai bune fructe uscate pe care le puteți alege, în ciuda faptului că sunt mai bogate în zahăr decât smochinele proaspete (de asemenea, o alegere excelentă). Smochinele oferă o aromă incredibil de delicioasă, care este oarecum asemănătoare unei stafide, mai puțin intensă decât o întâlnire, dar totuși cremoasă, dulce și îngăduitoare pe care pur și simplu nu o veți obține în altă parte. Puteți folosi smochine uscate oriunde ați utiliza în mod normal o curmale, indiferent dacă este vorba de deserturi crude, smoothie-uri, bare de granola uscate, mușcături de energie brută sau, oricum, vă place să folosiți fructe uscate.

Consultați aceste motive pentru a folosi smochinele uscate mai des:

1. Mai bogat în fibre

Pe fruct, smochinele oferă o sursă mult mai bună de fibre solubile, cu 4-5 grame pe fruct față de curmalele care au în jur de 2-3 grame. Smochinele sunt, de asemenea, legate de o bună sănătate digestivă, ajută la ameliorarea constipației și contribuie la o bună sănătate a inimii.

2. Mai mic în zahăr

Pentru toți cei care vă observați consumul de zahăr (bun pentru dvs.!), Veți fi bucuroși să știți că smochinele uscate conțin cu aproape 7-10 grame mai puțin decât curmale pe greutate. Două-trei curmale sunt în jur de 23 de grame de zahăr (în funcție de mărime și varietate), în timp ce aceeași cantitate de smochine este de doar 13 grame de zahăr. Deoarece smochinele sunt mai bogate în fibre și mai mici în zahăr, sunt mai bune dacă aveți niveluri sensibile de zahăr din sânge.

Smochine deshidratate recomandate:

3. Sursă superioară de minerale

Smochinele oferă, de asemenea, mai multe minerale, în special fier, magneziu și calciu, în care sunt abundente cu dublul cantității de curmale. Singura excepție este potasiul, în care smochinele sunt încă bogate, dar nu la fel de mari ca și curmalele. Smochinele sunt, de asemenea, mai mari în zinc decât curmalele, dar nu de două ori ca celelalte minerale. Calciul este un nutrient important pentru oasele puternice și un sistem nervos sănătos, la fel ca magneziul și fierul. Zincul contribuie la un sistem imunitar sănătos și, de asemenea, vă poate ajuta să vă păstrați pielea limpede prin combaterea inflamației.

4. Mai mic în calorii

Nu să ne concentrăm asupra caloriilor decât asupra calității, dar în timp ce facem o comparație, smochinele câștigă și în departamentul de calorii. Smochinele au cu 15% mai puține calorii decât curmalele, ceea ce înseamnă că poți mânca dublu cantitatea pe care o poți avea de curmale și totuși să-ți satisfaci dinții dulci sau să mănânci jumătate din cantitatea pe care ai face-o pentru a lua mai puțin zahăr. Deși s-ar putea să nu pară o cantitate mare, 15% din greutate face o mare diferență de fiecare dată când mâncați.

5. Util pentru eliminarea estrogenilor dăunători

Estrogenul este un hormon pe care atât femeile (cât și bărbații) îl au în mod natural. Când funcționează corect, corpurile noastre produc cantitatea potrivită la momentul necesar. Cu toate acestea, toxinele din mediu, alimentele de calitate scăzută și chiar sănătatea noastră pot afecta toți cantitatea de estrogen în exces. Prea mult estrogen din organism poate duce la creșterea în greutate, schimbări de dispoziție, poate contribui la probleme de menopauză sau poate provoca sindromul ovarian polichistic în femeilor, provoacă dureri de cap și chiar cancer de sân sau uterin. Unele alimente ajută în mod natural la îndepărtarea estrogenilor nocivi, iar smochinele sunt unul dintre cele mai bune și mai cunoscute alimente pentru această problemă (împreună cu rodii, ceapă, avocado, citrice, varză și broccoli). Datele nu oferă același beneficiu, deci dacă estrogenul vă preocupă, regândiți-vă folosind acele curmale și încercați câteva smochine.

Sfat pentru smochine:
Înmuiați smochinele uscate timp de 30 de minute înainte de utilizare, astfel încât să se înghesuie frumos și să facă piure într-o clipită! Apa pentru înmuiere poate fi utilizată și în rețete, deoarece este bogată în substanțe nutritive și are o culoare încântătoare purpuriu închis, indicând un conținut ridicat de antioxidanți.

Smochine deshidratate recomandate:

Care sunt principalele proprietăți ale smochinelor?

Smochinele au efect bun asupra tractului gastro-intestinal, normalizează aciditatea stomacului și tulburările gastrice, ameliorează simptomele de arsuri la stomac, gastrită, ulcer gastric și duodenal. Fructele coapte proaspete sunt foarte bune pentru sănătate, au gustul plăcut, sunt considerate de mulți oameni ca fiind delicioase. Cei care au anumite afecțiuni la nivelul cavității bucale pot folosi astfel de fructe ca medicament deoarece prin elementele nutritive pe care le conțin pot reduce inflamațiile și simptomele unor afecțiuni ale gâtului și gurii. Atât fructele au proprietăți medicinale cât și frunzele arborelui.

Din frunze se prepară o infuzie ce ajută în calmarea tusei și în ameliorarea bolilor circulatorii. Infuzia se realizează destul de simplu din 30 g frunze de smochin adăugate la un litru de apă clocotită, se infuzează timp de 5-10 minute, se strecoară și apoi se bea câte puțin, între mese, cu înghițituri mici. După cum spuneam mai sus smochinul are o sevă specifică, lăptoasă, care dacă se colectează mai ales din ramurile tinere poate fi folosită în tratamentul negilor și bătăturilor. Pentru arsuri și furuncule se folosesc fructele foarte bine coapte, sub formă de cataplasme, dar în prealabil acestea trebuie ținute puțin în apă caldă sau lapte.

Cei care vor să încerce astfel de fructe deshidratate de calitate pot alege diversele sortimente regăsite în gama Orlando’s. Smochinele Orlando’s Excellence de Aydin sunt smochine 100% naturale, care nu sunt supuse unor tratamente cu chimicale sau alte substanțe, și conțin nutrienți importanți pentru sănătate – magneziu, substanțe flavonoide, calciu, fier, fibre, potasiu. Smochinele sunt recomandate și pentru adulți și pentru copii, dar și pentru bătrâni și persoanele aflate în perioada de recuperare după boală, care au nevoie de o sursă de energie și nutrienți ce îmbunătățesc sănătatea.

Pentru copii sunt indicate Smochinele Orlandosʼs Super Savuroase care sunt fructe uscate, naturale 100%. Un lucru important de știut este faptul că fructele uscate au mai multe calorii decât fructele proaspete. Un alt produs ce conține smochine uscate este Nutco Fresh Smochine deshidratate, care constituie un desert delicios pentru orice persoană.

Smochinele uscate sunt o sursă de fibre și nutrienți, îmbunătățesc digestia, ajută la eliminarea toxinelor sau a resturilor nedigerate din tractul digestiv, combat constipația și unele afecțiuni ale stomacului, mențin sănătatea la nivel gastro-intestinal și scad riscul de cancer.

Fibrele din smochine nu sunt digerate de organism dar sunt prebiotice, restabilesc nivelul de bacterii benefice din stomac și intestin. Deși au multe calorii specialiștii spun că aceste fructe nu îngrașă, din contra mențin normală greutatea corporală și încetinesc procesul de îmbătrânire prematură al organismului (prin conținutul de polifenoli ce au proprietăți antioxidante intense). Smochinele au o cantitate semnificativă de potasiu și o cantitate redusă de sodiu care ajută la normalizarea echilibrului de sodiu și potasiu în organism, respectiv la normalizarea echilibrului hidric, a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale.

Smochine deshidratate recomandate: