Ștrudel cu mere și miez de nucă mărunțit

Ștrudelul este unul dintre deserturile care ne place mult pentru că se face ușor, rapid, fără pic de efort și este la îndemâna oricui. De data aceasta am făcut un ștrudel cu mere și miez de nucă mărunțit, peste care am aruncat o “ploaie” fină de zahăr pudră.

Atât miezul de nucă mărunțit, cât și zahărul pudră cu aromă de vanilie fac parte din gama Maestro și pot fi folosite în diferite rețete, care mai de care mai delicioase. Pofta ne-a determinat să le folosim pe ambele într-o rețetă de ștrudel, în care am pus mere dulci și zemoase, care au făcut echipă bună cu foietajul ușor crocant.

Un astfel de ștrudel poate fi servit la orice ocazie specială, ca un desert, ca o gustare sau chiar la micul dejun alături de o cafea sau ceai. Ba mai mult, poate fi pus la pachet și luat la job sau în călătorii scurte cu mașina.

Parfumul merelor și al scorțișoarei s-a răspândit prin toată casa în timpul coacerii și abia am așteptat să îl servim, pentru că pe noi ne-a cucerit instant. Dacă vă plac deserturile cu mere, nu ezitați să încercați acest ștrudel plin de arome!

Ingrediente

1 foaie de foietaj de 400 gr.
3 mere medii
50 gr. miez de nucă mărunțit Orlando’s Maestro
1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie Orlando’s Maestro
5 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară Orlando’s
2 linguri de esență de rom Orlando’s
1 ou

Preparare

Sperăm să vă placă rețeta și să o pregătiți și voi cât de curând!

Pune într-un bol merele curățate și tăiate în felii nu foarte groase, dar nici prea subțiri. În același bol adaugă miezul de nucă mărunțit, scorțișoara, esența de rom, zahărul brun și amestecă-le pe toate.

După ce s-a dezghețat foaia de foietaj, așeaz-o pe într-o tavă acoperită cu o foaie de copt. Adaugă compoziția de măr cu restul ingredientelor în mijlocul foietajului.

Taie foietajul pe ambele părți în fâșii și încearcă să faci același număr de fâșii pe ambele părți. Adună prima dată peste compoziția de mere capetele de sus și jos, apoi fiecare fâșie laterală adun-o una peste cealaltă ca într-o împletitură. Alternează o fâșie din dreapta, cu una din stânga.

Bate oul într-un bol, apoi unge foietajul împletit cu oul bătut, cu ajutorul unei pensule.

Presară deasupra foietajului puțin zahăr brun, apoi bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30-35 minute, până vezi că s-a rumenit frumos deasupra.

Lasă să se răcească timp de 25-30 minute, adaugă zahăr pudră deasupra, apoi taie în bucăți potrivite și servește cu drag.

Să vă fie de bine!

Înscrie rețeta ta Orlando’s Maestro

Îți plac reţetele delicioase, pline de savoare, cu chef de mişcare şi un stil de viaţă sănătos? Orlando’s te provoacă să îți înscrii rețeta ta Maestro și să devii inspirație la rândul tău în bucătăriile românilor:

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!