Dintre mirodenii, busuiocul este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate plante, în special în bucătăria italiană și cea thailandeza. Busuiocul este cultivat azi în aproape toate colțurile lumii, aroma sa inconfundabilă, amestec de cuișoare, mentă și lamâi, face ca busuiocul să dea mâncărurilor în care este adaugat un plus de savoare.
Unul din secretele efectelor benefice ale bucătăriei mediteraneene asupra aparatului cardiovascular este chiar busuiocul. Alături de oregano, el este principalul condiment folosit în aromatizarea sosurilor pentru paste, a salatelor, a multor tipuri de pizza. Subsțantele antioxidante conținute de busuioc previn formarea plăcilor de aterom pe artere și mențin elasticitatea vaselor sanguine.
Consumat ca aliment, în salate, în sosuri ori în supe, busuiocul protejează aparatul respirator de apariția reacțiilor alergice, împiedică în bună măsura recidiva infecțiilor bronho-pulmonare, protejează căile respiratorii de procesele inflamatorii ce conduc la apariția astmului.
Recenzii
Nu există încă recenzii.