Galette cu pere și migdale
Galette cu pere și migdale nu este altceva decât o tartă rustică, extrem de delicioasă și în temă cu noul sezon. Este un desert potrivit pentru iarnă, când putem să profităm de gustul aromat al fructelor.
Pentru această tartă am folosit pere gustoase, aromatizate cu esență de vanilie și scorțișoară din gama Maestro, iar pentru o parte crocantă, am adăugat și niște migdale Jumbo, coapte cu sare de mare, din gama XL. Combinația de gusturi este explozivă și poate cuceri pe orice iubitor de deserturi.
Este o rețetă extrem de simplu de făcut, iar dacă nu-ți plac perele, poți să le înlocuiești cu orice alt fruct preferat: mere, gutui, caise, piersici, etc.
Sperăm să vă placă acest galette cu pere și migdale și să faceți și voi rețeta pentruacele momente de răsfăt.
Ingrediente
Pentru crustă
250 gr. făină albă
130 gr. unt rece
3 linguri zahăr Orlando’s
1 ou rece
1 praf de sare
4 linguri apă rece
Pentru umplutură
5 pere medii
60 gr. migdale Jumbo XL Orlando’s
1 linguriță scorțișoară Orlando’s
3 linguri zahăr Orlando’s
1 lingură esență de vanilie Orlando’s
1 gălbenuș de ou pentru uns crusta
Pune într-un robot de bucătărie făina, zahărul, praful de sare și untul și mixează de 2-3 ori până se amestecă ingredientele. Adaugă în robot oul și cele 4 linguri de apă, apoi mixează câteva secunde, până când vezi că rezultă un aluat omogen.
Dacă nu ai robot de bucătărie, poți să faci totul manual, repetând pașii de mai sus, însă totul va fi frământat cu mâna, până ajungi la un aluat omogen.
Scoate aluatul din robotul, apoi frământă-l de 2-3 ori cu mâna până se adună ca într-o bilă. Înfășoară aluatul într-o folie de plastic și bagă-l la frigider pentru 45 minute, cât să se întărească untul în el.
Între timp ne ocupăm de umplutură.
Pune într-un bol: perele curățate și tăiate cubulețe, cele 3 linguri de zahăr, o linguriță de scorțișoară, 1 lingură de esența de vanilie și amestecă-le cu o lingură.
După cele 45 minute, scoate aluatul din frigider, înlătură folia de plastic și pune-l între două foi de copt, ambele presărate cu făina. Întinde aluatul cu un sucitor, dându-i o formă rotundă. Forma nu trebuie să fie perfect rotundă, nu degeaba această rețetă se mai numește și ,,tartă rustică”.
Pune aluatul întins pe hârtia de copt într-o tavă, apoi așează în mijlocul jumătate din cantitatea de migdale mărunțite. Peste migdale pune umplura din pere. Adună marginile tartei peste umplutură. Deasupra umpluturii adaugă și restul de 30 gr. de migdale mărunțite.
Unge marginile tartei cu un gălbenuș de ou bătut și presară de jur împrejur puțin zahăr.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30-35 minute, până când s-au rumenit frumos marginile tartei.
Lasă să se răcească complet, apoi taie în felii potrivite și servește cu poftă. Să vă fie de bine!
Profită de ofertele noastre
Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.
Durează doar câteva secunde!