Carrot cake cu alune de pădure
Carrot cake cu alune de pădure și cremă de curmale – unul dintre cele mai bune torturi pe care le-am mâncat vreodată. Carrot cake este un tort foarte rapid și simplu de făcut, are o textură umedă datorită morcovului ras, este ușor crocant de la alunele de pădure pe care le-am pus atât în compoziția blatului, cât și ca decor deasupra cremei, cu un parfum deosebit datorită cojii rase de portocală, a esenței de vanilie, dar și a mixului de condimente folosit.
Este un tort deosebit de gustos, perfect pentru orice moment în care dorești să-ți satisfaci nevoia de dulce. Rețeta clasică cere miez de nucă, însă noi am vrut să-i dăm puțină personalitate, așa că în schimbul miezului de nuci am folosit alune de pădure crude Orlando’s.
Crema de curmale este de asemenea specială și ne-am hotărât asupra ei deoarece nu am vrut să folosim deloc zahăr rafinat în rețetă, ci am mixat foarte mult pe dulceața curmalelor, care au o cantitate foarte mare de zaharuri naturale și care au făcut ca tortul să fie destul de dulce.
Carrot cake este acel tort care nu necesită o ocazie specială pentru a fi făcut și suntem siguri că vă va încânta papilele gustative. Merită să-l încercați!
Ingrediente
200 gr. făină integrală
70 gr. alune de pădure Orlando’s
2 morcovi rași
3 ouă
100 ml. ulei de cocos *(păstrează separat 2 linguri de ulei de cocos din cei 100 ml. pentru crema de curmale)
7 linguri iaurt natural, simplu
4 linguri eritritol (sau orice alt îndulcitor natural)
1 lingură mix condimente: scorțișoară, cardamom, nucșoară, ghimbir pudră
coaja rasă de la o portocală
1 lingură esență de vanilie Orlando’s
1 plic praf de copt
½ linguriță bicarbonat de sodiu
Pentru crema de curmale:
200 gr. curmale Orlando’s
500 ml. lapte
3 linguri cacao
2 linguri de ulei de cocos
-Ingredientele uscate-
Într-un bol încăpător pune ingredientele uscate: 200 gr. faină, cele 4 linguri de eritritol, mixul de condimente, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, coaja rasă de la portocală și 70 gr. alune de pădure tocate mărunt. Amestecă.
-Ingredientele lichide-
Într-un alt bol bate cele 3 ouă, peste ele pune cele 7 linguri de iaurt natural, uleiul de cocos și esența de vanilie. Amestecă toate ingredientele, apoi toarnă această compoziție lichidă în celălalt bol peste ingredientele uscate.
Omogenizează bine cele două compoziții, apoi adaugă în bol și cei 2 morcovi curățați de coajă și rași pe răzătoarea mică. Cu ajutorul unei palete amestecă totul cu mișcări circulare de jos în sus.
Toarnă compoziția într-o tavă rotundă de tort cu pereții detașabili (diametrul de 26 cm) și bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 30-35 minute (timpul poate să difere în funcție de cuptorul fiecăruia) sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul tortului iese curată.
După ce tortul este copt, lasă-l să se răcească complet, apoi pune crema de curmale peste el.
Cum facem crema de curmale?
Scoate sâmburii de la curmale. Dacă folosești curmale fără sâmburi nu va mai fi nevoie să parcurgi acest pas.
Pune 200 gr. curmale într-o oală încăpătoare și toarnă peste ele 500 ml. lapte (poate să fie lapte de vacă sau vegan). Lasă să fiarbă la foc mic până când se evaporă tot laptele și compoziția devine cremoasă. După ce s-a evaporat tot laptele, pune în oală 2 linguri ulei de cocos, 3 linguri de cacao și amestecă bine.
Lasă să se răcească pentru cel puțin 20 minute, apoi pune compoziția într-un robot de bucătărie și mixează până totul devine o pastă.
O dată ce s-a răcit tortul, pune crema de curmale peste el, niveleaz-o cât de bine poți tu, apoi presară deasupra cremei câteva bucăți de alune de pădure tocate cu un cuțit.
Pune tortul în frigider pentru cel puțin o oră, apoi poți să servești cu plăcere, felie după felie. Noi vă avertizăm: nu o să vă opriți la o singură felie, atât de bun este!
Profită de ofertele noastre
Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.
Durează doar câteva secunde!