Budincă de paste cu stafide aurii și fulgi de migdale
Budinca de paste cu stafide este un desert care ne aduce aminte de copilărie. Bunica ne făcea des acest desert atunci când aveam poftă de ceva dulce pe moment. Astăzi dedicăm această rețetă tuturor celor care își amintesc cu drag de mâncărurile copilăriei.
Este o rețetă extrem de simplă și rapid de făcut, iar ingredientele ei sunt la îndemâna oricui. Este un desert foarte aromat, iar câteva minute după ce l-ai băgat la cuptor, casa ta va începe să miroase foarte bine și abia vei aștepta să-l mănânci.
Pentru această budincă de paste am ales să folosim și stafide aurii Orlando’s, care, noi credem că sunt de nelipsit într-o astfel de rețetă. Dau un gust extraordinar, iar dacă nu dorești să folosești zahăr în rețetă, poți să crești gramajul de stafide din lista de ingrediente, pentru că astfel ele vor fi suficient cât să îndulcească budinca. De asemenea, deasupra budincii ne-am gândit că ar arată bine un ,,pat” de migdale, care odată coapte, vor deveni rumene.
Ingrediente
100 gr. stafide aurii Orlando’s
30 gr. fulgi de migdale Orlando’s
1 sticluță de esență de rom Orlando’s
250 gr. paste (alege orice tip de paste)
600 gr. brânză proaspătă de vaci
200 gr. iaurt natural
120 gr. zahăr
4 ouă
coaja rasă de la o portocală
Nouă ne-a plăcut mult ce a ieșit și sperăm să vă aducă și vouă aminte de momentele dulci din copilărie.
Pentru început pune pastele la fiert în apă cu un vârf de sare și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj (timpul de fierbere al pastelor trebuie să scrie pe pachet).
Cât timp pregătim restul ingredientelor, stafidele trebuie să stea la hidratat. Pune-le într-un bol împreună cu o sticluță de rom și apă călduță cât să le acopere.
Într-un bol încăpător pune brânza de vaci, iaurtul, zahărul și coaja rasă de la o portocală. Amestecă-le cu un tel, apoi adaugă ouăle și omogenizează bine-bine compoziția.
După ce s-au fiert pastele, strecoară-le, lasă-le la răcit complet, apoi adaugă-le în bol peste restul ingredientelor. În același bol adaugă și stafidele hidratate și strecurate de apa în care au stat la hidratat.
Amestecă totul cu o lingură sau o spatulă și toarnă compoziția într-o tavă acoperită cu foaie de copt. Nivelează bine compoziția, apoi presară deasupra fulgi de migdale, cât să acopere budinca deasupra. Tava folosită de noi are 30×25 cm.
Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180*C, pentru aproximativ 55-65 minute, până vezi că migdalele de deasupra s-au rumenit. Lasă să se răcească complet, apoi taie în bucăți potrivite și servește cu plăcere.
Budinca poate fi servită ca un desert, ca un mic dejun sau ca o gustare. De asemenea, poate fi luată la pachet oriunde ai merge: școală, facultate, job, în drumeții scurte cu mașina. Prepar-o când ai musafiri la masă, suntem siguri că vor rămâne impresionați. Să vă fie de bine!
Profită de ofertele noastre
Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.
Durează doar câteva secunde!