Supă cremă de linte și broccoli

Astăzi am încercat o supă cremă de linte și broccoli, o supă extrem de sățioasă, gustoasă și rapid de făcut. Musai, musai să o încercați și voi!

Mie îmi plac foarte mult supele creme pentru că sunt acel fel de mâncare care, pe lângă faptul că sunt sănătoase (asta dacă ai grijă la ingredientele pe care le folosești), sunt și foarte hrănitoare. Legumele pe care le alegi să le pui într-o supă cremă sunt pline de fibre, ceea ce vor face să te simți sătul. Îmi fac destul de des astfel de supe, iar când e sezonul rece profit la maxim de ele pentru că, să fim serioși, cui nu i-ar prinde bine o supă caldă după ce vine înghețat de afară?

Referitor la rețeta de azi, vreau să vă spun că inițial am vrut să fac o supă cremă de broccoli simplă, să adaug și 3-4 cartofi pentru o textură cremoasă, la fel ca la celelalte supe creme pe care le fac, dar am avut acest pachet de linte verde crudă Orlando’s în dulap și am vrut neaparat să văd cum merg cele două legume împreună. Lintea înlocuiește cu succes cartoful pentru a avea acea textură cremoasă. A ieșit ceva bun, vă promit.

Ingrediente

200 gr. linte verde crudă Orlando’s
500 gr. broccoli
1 ceapă, tăiată mărunt
3 căței de usturoi tocați
țelină (după gust) tăiată cuburi
puțin ulei de măsline
sare și piper (după gust)
Servire: crutoane făcute în casă
Opțional: 2-3 linguri smântână sau iaurt grecesc

Preparare

Știu că se zice că ,,prima dată mănânci cu ochii” și mai știu că poate această supă nu are cea mai atrăgătoare culoare din lume și că poate nu vă trezește acel sentiment de ,,vai, ce bine arată, aș devora 2 porții deodată”, dar vă asigur că gustul contează în cazul de față.

Și cum nu se poate supă cremă fără ceva crocant, am făcut și o tavă mare de crutoane din pâine integrală.

Gata cu vorba, hai să vedem cum se prepară această supă cremă de linte si broccoli!

Mai întâi pune lintea într-un bol, acoperă-o cu apă și las-o la înmuiat 1 oră. În acest fel lintea va fierbe mult mai repede. În acest timp curăță și taie ceapa, țelina, toacă usturoiul, spală și taie broccoli în buchețele mai mici. Păstrează și partea mai dură de la broccoli pentru că o vei pune și pe ea la fiert.

Într-o oală călește ceapa în puțin ulei de măsline pentru 2-3 minute, amestecând din când în când. După ce ceapa a devenit moale, adaugă lintea care stat la înmuiat, țelina și partea dură de la broccoli. Lasă legumele la călit pentru 2-3 minute la foc mic, amestecând din când în când. Toarnă peste ele aproximativ 1,5 litri apă, condimentează cu sare și piper și lasă să fiarbă lintea si legumele pentru 30 minute. Mai adaugă câte un pahar de apă dacă mai trebuie pe parcurs.

După cele 30 minute adaugă și buchețelele de broccoli, apoi lasă totul la fiert pentru încă 8-10 minute. Cu ajutorul unui blender vertical mixează toate legumele până ajungi la consistența dorită a supei. Din nou, adaugă puțină apă dacă crezi că este nevoie, apoi pune oala cu supă pe aragaz și lasă să fiarbă la foc mic pentru 1-2 minute.

La final gustă și vezi dacă mai trebuie sare și piper. Servește supa cremă cu crutoane făcute în casă.

În bolul cu supa cremă de linte și broccoli am turnat un strop de ulei de măsline, un mix de semințe și am pus și câteva crutoane. A ieșit o supă delicioasă și foarte hrănitoare. Yummmy, yummmy!

Articol realizat de Foodiopedia

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!