Rege al condimentelor, piperul dobândea acum 4000 de ani valențele unei adevărate monede de schimb, tribut de răscumpărare al popoarelor lumii. De altfel, piperul a apărut în India, în pădurile musonice, iar acum este cultivat mai ales în Indonezia, Malaysia, Brazilia și Vietnam. Piperul negru este unul din cele 4 varietăți de piper existente, alături de cel roșu, verde și alb. Piperul negru este obținut din boabele încă necoapte ale plantei de piper, care sunt trecute prin apă fierbinte, atât cu scopul sterilizării cât și pentru pregătirea lor pentru uscare.

  • Inspirație în bucătărie!
  • Știați că? – Chiar și în zilele noastre, piperul și-a păstrat incomensurabila valoare, prin aroma intens-picantă având abilitatea aparte de a potența gustul celorlalte mirodenii. Piperul oferă o savoare de-a dreptul inedită aproape tuturor felurilor de mâncare, în special preparatelor precum: sosuri, supe, fripturi, tocănițe, marinade, umpluturi, salate, paste sau murături.