Somon în crustă de fistic

Somon în crustă de fistic, servit alături de o salată cu fenicul, portocală și rodie – un preparat special cu care suntem siguri că veți cuceri pe cei dragi, dar și orice alt invitat veți avea la masă.

Știm că poate părea complicată această rețetă, însă dacă v-am spune că o poate face și un copil de 10 ani, ne credeți? În plus, nici nu necesită un timp prea mare de gătire, ceea ce ușurează munca oricărei persoane care nu dorește să stea prea mult timp în bucătărie. În maxim 25 de minute, prânzul sau masa de cină este gata să fie savurată cu plăcere.

Nouă ne place tare mult somonul, așa că ne-am gândit ca de data aceasta să-i facem o crustă din ,,praf magic” de fistic macinat și pentru asta am folosit fisticul Orlando’s, copt cu sare de mare. Ca garnitură am ales ceva simplu, dar care a acompaniat perfect somonul: o salată din fenicul, portocală și rodie. O combinație de gusturi ideală, pe care am mâncat-o cu mare poftă.

CÂTEVA CUVINTE DESPRE FISTIC
Fisticul, la fel ca frații lui din familia oleaginoaselor (migdale, caju, nuci etc.), se bucură de o mare apreciere din partea tuturor celor care duc un stil de viață echilibrat, pentru că are o grămadă de beneficii asupra organismului:
– este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, benefice pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, pentru scăderea colesterolului rău (LDL)
– este bogat în fibre, care sunt cunoscute pentru sănătatea sistemului digestiv
– conține vitamine (A, E, dar și vitamine din complexul B)
– este o sursă bună de minerale: potasiu, magneziu, fosfor, cupru, mangan
– la fel ca celelalte oleaginoase, este destul de caloric, așa că trebuie consumat în cantități mici

Ingrediente

2 salmon fillets (approx. 250 gr. For 2 servings)
30 gr. Orlando’s pistachio
Dressing:
½ teaspoon Dijon mustard
1 tablespoon honey
1 teaspoon of olive oil
juice of half a lemon
salt and pepper (to taste)
For serving:
salad with fennel, orange and pomegranate
* The fennel salad can be optional, and in return you can opt for any other garnish you want.

Preparare

How do we do the dressing?
In a smaller bowl put half a teaspoon of Dijon mustard, 1 teaspoon of honey, 1 teaspoon of olive oil, juice of half a lemon, salt and pepper to taste. Mix this dressing, then pour it over the salmon fillets, making sure they are greased on all sides with this dressing.

Put the salmon fillets on a tray covered with baking sheet, then add 1-2 tablespoons of shredded pistachios on each piece of salmon. You just have to put on top, not on all sides. Put the salmon tray in the pistachio crust on the preheated oven at 180 C for 12 minutes.

How do we make salad?
While the salmon is cooking you can prepare the salad. Wash the fennel, cut it into four pieces, then each piece into smaller strips. Put the sliced fennel in a large bowl.

Clean the orange peel, slice it, clean the skin from above, then cut each orange slice into smaller pieces and place in a bowl.
Carefully clean the pomegranate and put the pomegranate seeds in the same bowl as the fennel and orange.

Season to taste with salt, pepper, a little olive oil and lemon juice, then mix. Salmon should be baked already, so it’s time to put everything on a plate and enjoy this preparation.

Big appetite!

Înscrie rețeta ta Orlando’s Maestro

Îți plac reţetele delicioase, pline de savoare, cu chef de mişcare şi un stil de viaţă sănătos? Orlando’s te provoacă să îți înscrii rețeta ta Maestro și să devii inspirație la rândul tău în bucătăriile românilor:

Profită de ofertele noastre

Ține pagina aceasta sub observație ori abonează-te la newsletter, ca să nu ratezi nicio ocazie de a câștiga premii ori de a te bucura de produsele pe care le iubești la un preț și mai bun decât de obicei.

  •  

Durează doar câteva secunde!